In het nieuws

Probleem met volle treinen voorlopig niet opgelost

Probleem met volle treinen voorlopig niet opgelost

NS heeft het nieuwe materieel te laat besteld.

Foto van 'Puck Roest'

8 NOV 2015

Moet jij ook vaak staan in de trein? Of is het zelfs zo erg dat je niet eens meer mee kunt en op het perron achterblijft? Het komt steeds vaker voor dat er te weinig ruimte is in de trein. Het aantal meldingen dat reizigersorganisatie Rover binnenkrijgt op het Meldpunt Volle Treinen is de afgelopen maanden flink gestegen.

De Nederlandse Spoorwegen hebben steeds minder treinen tot hun beschikking en daar is de reiziger de dupe van. Rover krijgt de meeste meldingen binnen van mensen die noodgedwongen moeten staan in de trein, omdat alle zitplaatsen bezet waren. Meestal gaat het daarbij om een staanplaats voor 15 tot 30 minuten (61 procent), meldt RTL Nieuws. In enkele gevallen moesten reizigers zelfs een uur of langer staan.

Buiten de spits en op vrijdag

Als je de drukte wilt mijden, moet je buiten de spitsuren reizen. De helft van de meldingen heeft namelijk betrekking op treinen die tussen 07.00 en 09.00 uur rijden. Dinsdag, maandag en donderdag zijn de drukste dagen. Vooral de trein vanuit Woerden naar Amsterdam zit geregeld stampvol. Over het traject Woerden-Amsterdam Bijlmer Arena wordt namelijk het meest geklaagd.

Minder zitplaatsen

Het lijkt helaas niet op dat de problemen binnenkort zijn opgelost. De bekende gele Mat '64-treinen worden komende maand uit de dienstregeling gehaald, maar pas in september 2016 worden de toestellen vervangen. Hierdoor zijn er momenteel 5.000 minder zitplaatsen. Om in 2016 de drukke herfstperiode te kunnen opvangen, maakt NS oude dubbeldekkers opnieuw rijklaar.


Views

44

Likeability of 3

Vic (6) overleden na ongeluk met zwembadfilter

Foto: Privé

Foto van 'metronieuws'

VANDAAG, 09:59

De Belgische Vic, die afgelopen week in Portugal in een coma raakte nadat hij een kwartier onder water met zijn arm vast had gezeten in het zwembadfilter, is maandagochtend overleden. Het ongeluk gebeurde toen de 6-jarige Vic naar de bodem van het zwembad dook, en daar uit nieuwsgierigheid zijn arm in een gat stak. Dat bleek het zwembadfilter te zijn, waar hij tot aan zijn elleboog in werd vastgezogen.

Eerder meldden de ouders dat het jongetje hersendood verklaard was door de artsen in het kinderziekenhuis in Lissabon, en dat de behandeling gestaakt ging worden. Niet veel later nadat zijn ouders hem uit zijn coma hebben laten halen, is Vic overleden.

,,Deze morgen om zes uur lokale tijd is Vic zijn hartje gestopt met kloppen. We waren er allebei bij en we lagen samen met hem in zijn bedje. Iets wat hij altijd vroeg om dicht bij ons te zijn”, zeggen zijn ouders Ansie en Michael Wanzeele op Facebook.


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Views

500+

'Extra zorg nodig voor kwetsbare ouderen bij hitte'

Het Rode Kruis roept op om extra goed te letten op kwetsbare ouderen tijdens de warme dagen. / Pexels

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 06:45

Maar een op de vijf Nederlanders vraagt regelmatig aan oudere familieleden of ze extra hulp nodig hebben tijdens de warme dagen van de afgelopen tijd, terwijl juist de ouderen extra risico lopen op uitdroging of oververhitting. Het Rode Kruis roept daarom familie en kennissen van kwetsbare ouderen op om extra goed op ze te letten tijdens de warme dagen.

Minder snel dorst

De ouderen hebben zo'n twee liter vocht per dag nodig om niet uit te drogen. Dat wil nog weleens mis gaan, omdat ze minder snel een dorstprikkel ervaren en daarom niet de hoeveelheid vocht op peil houden. Het Rode Kruis adviseert mensen om in de gaten te houden of de ouderen wel genoeg drinken, maar ook of hun huis wel koel genoeg is en of ze luchtige kleding hebben.


Views

700+

Nationaal hitteplan van kracht

Camera videoNationaal hitteplan van kracht

Een man geniet van het warm in een strandstoel / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 10:16

Maandag is het Nationaal Hitteplan geactiveerd, dit door het aanhoudende warme weer. In het Hitteplan staan maatregelen voor kwetsbare groepen.

Gezondsheidsproblemen

Onder die groepen vallen bijvoorbeeld ouderen, chronisch zieken, mensen met overgewicht en mensen in verzorgingshuizen. „Extra alertheid kan gezondheidsproblemen door het warme weer beperken. Ook de zonkracht is de komende dagen hoog. De huid kan dan binnen vijftien minuten verbranden'', waarschuwt het gezondheidsinstituut.


Views

1k+

Özil stopt als voetballer van Duitse team

Özil stopt als voetballer van het Duitse team

Om deze foto gaat het / Fanatik

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Mesut Özil heeft laten weten te stoppen als voetballer voor het nationale team van Duitsland. Dit wegens het „racisme en gebrek aan respect" dat hij voelt na de rel om zijn foto met president Erdogan.

In de steek gelaten

Dit laat hij weten via een lange brief op Twitter. Hij voelt zich vooral in de steek gelaten door de voetbalbond en diens voorzitter Reinhard Grindel. Over de Duitse media heeft hij geen goed woord over.


Views

1k+