In het nieuws

'Petje af voor het ov-personeel'

Freek Vonk zegt: petje af!

Foto van 'Anne-Fleur Pel'

13 OKT 2015

De Week van Respect staat dit keer in het teken van ov-personeel. ,,De geweldincidenten tegen ov-personeel worden steeds heviger en dat baart ons zorgen", zegt Petra de Beij van initiatiefnemer StichtingR.

De week begint woensdag. Het is voor de vierde keer dat de Week van Respect gehouden wordt. De eerste twee jaar voor het werk van politie, brandweer en ambulance en de laatste twee keer voor personeel in het openbaar vervoer. Met de slogan Petje af voor ov-personeel vraagt StichtingR om eens stil te staan bij het soms zware werk van machinisten, conducteurs en de mensen in de tram en metro.

,,Het aantal geweldsincidenten is heel hoog. En wanneer het gebeurt, is dat vaak in een overvolle trein of bus. De impact is groot en het geeft de mensen een gevoel van onveiligheid", zegt De Beij. Gedurende de week wordt onder meer op scholen voor voortgezet onderwijs door NS-personeel voorlichting gegeven over het werk van treinpersoneel en medewerkers op stations.

StichtingR roept mensen op om via social media mee te doen aan de actie Petje af om te laten zien dat zij de inzet van het openbaar vervoer waarderen en respect hebben voor het vervoerspersoneel. Onder meer Freek Vonk en Harry Vermeegen hebben dit al gedaan. ,,Door middel van deze actie laat je zien dat je achter het ov-personeel staat. " Aan de week werken ook de VVMC (Vakbond voor Rijdend Personeel), het Ministerie van Binnenlandse Zaken, NS, Connexxion, Arriva, Veolia en U-OV mee.

Wie mee wil doen kan een filmpje met zijn of haar petjeaf-gebaar onder de hashtag #petjeaf posten op Facebook, Twitter, Instagram of LinkedIn.


Views

34

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas
Likeability of 3

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas

Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Een peuter van twee jaar oud is vrijdagavond overleden na enige tijd onder water te hebben gelegen bij recreatieplas Funbeach in Panheel, Midden-Limburg.

Hulpdiensten kregen omstreeks half zeven een melding dat er iets mis was. Omstanders die het kind uit het water haalden, begonnen met reanimeren en hulpdiensten namen even later de reanimatie over. De peuter overleed enige tijd later in een ziekenhuis in Roermond.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en gaat uit van een noodlottig ongeval. Over de identiteit van het slachtoffer, en of het gaat om een jongen of een meisje, zegt de politie niets.


dislike
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

1k+

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'
Likeability of 2

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Houd je van warm weer? Dan zit je de komende dagen goed in Nederland. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.

Dat zegt weerman Marco Verhoef tegen het AD. Het wordt de komende dagen al warm met temperaturen van boven de 25 graden, maar vanaf dinsdag wordt het overal in het land meer dan 30 graden.

15 dagen


sad
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avataruser_f58943cf89efe018d85a873d205f595cdfa98138_avatar

Views

1k+

Camera videoBijna hele familie komt om bij bootongeluk Missouri

Bij het bootongeluk kwamen vrijdag 17 mensen om het leven. / AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

1 UUR

Twee opvarenden van de rondvaartboot die vrijdag kapseisde in de Amerikaanse staat Missouri, hebben bij het ongeluk negen familieleden verloren. De familie zat in totaal met elf mensen op de boot, maar alleen een vrouw en haar neefje overleefden het ongeluk.

Tia Coleman, de vrouw die het ongeluk overleefde, vertelde aan de Amerikaanse zender Fox 59 haar verhaal: „Ik verloor al mijn kinderen, ik verloor mijn man, ik verloor mijn schoonmoeder, ik verloor mijn schoonvader, ik verloor mijn oom, ik verloor mijn schoonzus - ze was mijn vriendin - en ik verloor mijn neef.”

Geen reddingsvesten


Views

100+

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Op een strand dichtbij de Marokkaanse stad Rabat draagt één vrouw een bikini, terwijl de andere volledig bedekt de zee in is gegaan. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

In Marokko is ophef ontstaan over een campagne die ervoor moet zorgen dat mannen hun vrouwen ontmoedigen om met bikini naar buiten te gaan. Met de hashtag #WeesEenMan worden mannen opgeroepen hun vrouw niet onbedekt of 'onzedig' naar buiten te laten gaan.

Dat meldt de NOS. De campagne is opgezet door een op de islam geïnspireerde Facebook-pagina. Hun oproep met de hashtag #WeesEenMan werd ruim 14.000 keer gedeeld en krijgt veel aandacht in grotere steden als Rabat.

Macho-ideeën


Views

1k+