'Petje af voor het ov-personeel'

13 oktober 2015 om 12:58 door Anne-Fleur Pel
'Petje af voor het ov-personeel'
Freek Vonk zegt: petje af!

De Week van Respect staat dit keer in het teken van ov-personeel. ,,De geweldincidenten tegen ov-personeel worden steeds heviger en dat baart ons zorgen", zegt Petra de Beij van initiatiefnemer StichtingR.

De week begint woensdag. Het is voor de vierde keer dat de Week van Respect gehouden wordt. De eerste twee jaar voor het werk van politie, brandweer en ambulance en de laatste twee keer voor personeel in het openbaar vervoer. Met de slogan Petje af voor ov-personeel vraagt StichtingR om eens stil te staan bij het soms zware werk van machinisten, conducteurs en de mensen in de tram en metro.

 

,,Het aantal geweldsincidenten is heel hoog. En wanneer het gebeurt, is dat vaak in een overvolle trein of bus. De impact is groot en het geeft de mensen een gevoel van onveiligheid", zegt De Beij. Gedurende de week wordt onder meer op scholen voor voortgezet onderwijs door NS-personeel voorlichting gegeven over het werk van treinpersoneel en medewerkers op stations.

 

StichtingR roept mensen op om via social media mee te doen aan de actie Petje af om te laten zien dat zij de inzet van het openbaar vervoer waarderen en respect hebben voor het vervoerspersoneel. Onder meer Freek Vonk en Harry Vermeegen hebben dit al gedaan. ,,Door middel van deze actie laat je zien dat je achter het ov-personeel staat. " Aan de week werken ook de VVMC (Vakbond voor Rijdend Personeel), het Ministerie van Binnenlandse Zaken, NS, Connexxion, Arriva, Veolia en U-OV mee.

 

Wie mee wil doen kan een filmpje met zijn of haar petjeaf-gebaar onder de hashtag #petjeaf posten op Facebook, Twitter, Instagram of LinkedIn.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!