De toekomst is hier: patat komt nu uit een automaat

2 september 2015 om 22:04 door Metro
De toekomst is hier: patat komt nu uit een automaat
Bron: ANP

Vanaf volgend jaar moet het mogelijk zijn: op elk moment van de dag een frietje kunnen eten, volautomatisch uit een frietbakmachine. Je gooit er een muntje in, wacht twee minuten en je hebt een vers gebakken portie patates frites.

Twee jaar werd eraan gesleuteld. De machine die automatisch frietjes bakt van Caenator. Vandaag werd hij gepresenteerd in het Wageningen University & Research center. In een witte kast zit een vriezer met 25 kilo voorgebakken friet met daaronder een bak zonnebloemolie. Dat klinkt eenvoudig, maar het is heel moeilijk om iedere keer een geslaagd patatje in 2 minuten te bakken, verzekeren de mannen van Caenator aan AD.

Praktijktest campus

Het derde prototype van de patatautomaat moet binnen een paar maanden overal op de campus komen te staan voor een grote praktijktest. De makers hopen dat het apparaat in 2016 in heel Nederland en de rest van de wereld te vinden is.

Lees ook: Patat of friet? De vraag die Nederland verscheurt

Een portie gaat 2,50 euro kosten en de grootte is vergelijkbaar met een forse medium van de McDonalds. Prototype 3 zal zo’n 200 porties kunnen maken. De maker denkt een gat in de markt te hebben gevonden. Er wordt nu al gekeken of er meer mogelijk is, zoals een automaat die bitterballen, calamari en zelfs gefrituurde Snickers kan maken.

twitter: 639131411220439044

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!