Constance van Amstel
Constance van Amstel Nieuws 27 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

SBS: ‘Champions League op Ziggo Sport kan niet’

Het uitzenden van de Champions Legue op het mogelijk nieuwe en voor Ziggo-abonnees gratis te ontvangen kanaal Ziggo Sport, kan niet. Dat laat een woordvoerder van SBS6, de eigenaar van de CL-uitzendrechten op een open kanaal, aan Metro weten.

Sport

Het Algemeen Dagblad pakte vanmorgen groots uit met een verhaal over een op handen zijnd nieuw sportkanaal dat vanaf eind dit jaar gratis te zien zal zijn voor alle 4,2 miljoen Ziggo-klanten. De zender zou in samenwerking met Sport 1 gaan opereren en Jack van Gelder als boegbeeld hebben. Op het kanaal zal naast Formule 1, golf en Spaans voetbal, ook de Champions League worden uitgezonden.

LEES OOK: NOS baalt van vertrek Jack van Gelder

En dat is niet mogelijk, zegt woordvoerder Jaap Paulsen namens SBS6. „De rechten voor het gratis en op een open kanaal (tv-kanaal dat zonder decoder te ontvangen is, red.) uitzenden van de Champions League liggen voor drie jaar op rij bij SBS6. Dat heeft Sport 1 ook aan ons bevestigd, dat het exclusief is. Het is dus niet mogelijk dat dit plan op deze manier door zal gaan.”

Rechten

Mocht het nieuwe kanaal de Champions League wel vanachter een decoder gaan uitzenden dan verandert er voor SBS6 niets. Immers, die rechten liggen al bij Sport1.

Ziggo wil ondertussen het verhaal over de nieuwe zender niet bevestigen, maar ook niet ontkennen. Woordvoerder Erik van Doeselaar laat in een reactie aan Metro weten: „Het is een interessante gedachte, maar verder willen wij er niets over zeggen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.