Ouders wensen andere opvoeding voor kind

18 mei 2015 om 15:40 door Marieke van der Voort
Ouders wensen andere opvoeding voor kind
Colourbox

Ruim vier op de tien ouders willen hun kinderen anders opvoeden dan dat zij zelf zijn opgevoed. Bijna driekwart van de Nederlanders zegt iets gemist te hebben in de eigen opvoeding. Het niet uiten van emoties wordt als het grootste gemis ervaren. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope, in opdracht van uitvaartverzekeraar DELA.

Omgaan met geld

Normen en waarden zijn voor acht op de tien Nederlanders het belangrijkste dat ze van hun ouders hebben meegekregen. Manieren (58 procent) en omgaan met geld (41 procent) volgen op de tweede en derde plaats.

Juwelen

Bij ruim één op de vijf gezinnen wordt binnen de familie van generatie op generatie iets tastbaars doorgegeven. In de meeste gevallen gaat het om juwelen en sieraden, zoals ringen, horloges en kettingen.

Verder komt het redelijk vaak voor dat baby's in wiegjes slapen waar hun ouders of grootouders ook in hebben gelegen. Antieke meubels en kunst gaan eveneens geregeld over van ouder op kind.

Verhalen

Niet-tastbare herinneringen worden verreweg het vaakst doorgegeven. Daarbij gaat het meestal om het vertellen van verhalen (78 procent).

Lees ook: Chronische eetproblemen kind vaak onderschat

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!