Erik Jonk
Erik Jonk Nieuws 18 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Lazarus in sterrenrestaurant grootste not done

Dronken tafelen is de grootste not done in een sterrenrestaurant. Dat vinden restaurantbezoekers die een onderzoek invulden van Groupon. Lam aan de dis zitten (49 procent) vinden ‘we’ nog niet iets erger dan luidruchtige kinderen meenemen (47 procent) en bellen aan tafel (43 procent).

De telefoon komt in het onderzoek wel veel naar voren. Naast bellen worden ook mensen die selfies maken tijdens het eten en elke gang op de foto zetten om dat te delen met mensen die daar niet om vragen, als irritant gezien.

Lees ook: Eerste hulp bij Instagramwaardige voedselfoto’s.

45 procent van de Nederlanders gaat minimaal eens per maand uit eten, meldt het onderzoek van Groupon, een online aanbieder van lokale deals. Vier op de tien restaurantbezoekers heeft wel eens in een sterrenrestaurant gegeten.

Kwaliteit eten

De belangrijkste redenen om naar een sterrenrestaurant te gaan is de kwaliteit van het eten (50 procent), verrassende menu’s (43 procent) en het zichzelf verwennen met een luxe etentje (29 procent). We zijn bereid om gemiddeld 75 euro per persoon uit te geven.

Vrouwen verrassen

Een belangrijke aanleiding om een restaurant met een Michelinster te boeken, is het verrassen van de partner. Mannen verrassen hun vrouw vaker dan andersom. Een zwangerschap of verloving doet het ook goed om aan te schuiven bij een sterrenkok, net als het vieren van de huwelijksdag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.