Brabants Graceland is bijna klaar

20 mei 2015 om 22:15 door Constance van Amstel
Brabants Graceland is bijna klaar
Jimmy Prins bij zijn Graceland in Breda./ EIGEN FOTO

De tijden van Elvis Presley herleven in Breda. In een replica van Graceland, het huis van Presley dat in het Amerikaanse Memphis staat, waan je je in de tijd van vetkuiven en rock 'n roll. Althans, bijna. Want wat een heus Elvis-bed & breakfast moet worden, is door financiele tegenslag nog niet helemaal klaar. Eigenaar Jimmy Prins is een inzamelingsactie gestart.

Waarom wil je een bed & breakfast in de stijl van Elvis Presley bouwen?

Toen ik nog maar 11 jaar oud was, was ik al bekend met Graceland. Ik wist ook al vroeg dat ik later in die stijl een bed en breakfast wilde openen in Nederland. Het wordt ook niet zomaar een bed & breakfast, maar een luxe variant met de allure van een 4-sterren hotel. Om het eruit te laten zien als Graceland, ben ik naar het echte Graceland in Memphis gevlogen en heb ik alles eigenhandig met een rolmaat opgemeten.

Wat is er typisch Elvis aan de B&B?

Als je binnenkomt, ligt een gigantische mozaïek van Elvis op de grond. Verder zijn er kamers in de stijl van Elvis-liedjes. Zo is er een Jailhouse Rock-kamer, met tralies voor de ramen en een Harum Scarum-kamer in Arabische sferen. Toch is het niet zo Elvis je overal toelacht. Dat heb ik expres niet gedaan omdat het B&B ook toegankelijk moet zijn voor mensen die geen fan zijn van Elvis, maar wel in die typische jaren ’50 sfeer willen verblijven. Op de kaart staat - naast gezond eten - ook typisch Elvis-food, zoals brood met banaan en pindakaas en honing. Daar hield Elvis van, haha!

Toch is het b&b nog niet af. Hoe komt dat?

De buurt heeft lang geprobeerd om Graceland tegen te houden. Zeven jaar lang heb ik rechtszaken moeten voeren omdat de buurt dacht dat ik er een sekshuis van ging maken. Dat is helemaal niet waar, maar dat bewijzen heeft me al mijn geld gekost. Op dit moment is vooral de aankleding nog niet klaar. Beneden moet alles in Paradise-sferen, maar omdat ik overal luxe producten heb gebruikt van goede kwaliteit, wil ik dat blijven doen. En dat kost geld.

Hoeveel heb je nog nodig?

124.500 euro heb ik nog nodig. Dat is dus niet voor een verbouwing ofzo, want alles is klaar, maar voor tegels, gordijnen, grote televisies, dat soort dingen. Ook wil ik nog een Elvis Poort maken, precies zo een die ook bij Graceland in Amerika staat. Pas dan is het echt af en kan ik open!

Voor meer informatie kijk je op: geldvoorelkaar.nl

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d