Was mag niet buiten hangen, 'want ontsiert omgeving'

23 april 2015 om 10:59 door Michiel van Berkel
Was mag niet buiten hangen, 'want ontsiert omgeving'
Foto: Flickr

Agnes Oosterboer is woedend op haar huisbaas. Die heeft namelijk besloten dat Agnes geen was meer op haar balkon mag hangen. De natte shirts, onderbroeken, handdoeken en ander wasgoed zijn verboden. Het ontsiert de flat waar de vrouw uit Hellevoetsluis in woont, zo klinkt het.

Begin deze week werd Agnes door iemand van woningcorporatie Maasdelta aangesproken op haar ‘asociale’ gedrag. De man eiste dat de waslijn per direct werd weggehaald. Agnes: “M’n was buiten hangen, dat was niet meer van deze tijd. Iedereen heeft tegenwoordig een wasdroger, zo werd me verteld.”

Daar kijkt Agnes anders tegenaan. “Door de was buiten te hangen, bespaar ik stroom. En het ruikt ook lekker fris als je het buiten hangt.”

Meest frappante aan de situatie vindt Agnes dat de flatgebouwen rondom haar complex tientallen schotelantennes hangen. Daar ergert zij zich dan weer aan. “Laten ze die weghalen.”

Alles eraf

In een reactie aan AD laat een woordvoerder van Maasdelta weten dat dit ook zal gebeuren. “Alles wat buiten het balkon hangt of is bevestigd, moet eraf.”

Lees ook: Vrouw met straatvrees komt buiten, valt in put

Agnes zet voor nu nog de hakken in het zand en hangt haar was nog lekker buiten op. “Ik haal ’t nu expres niet meer weg”, sluit ze af.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d