Piloot verliest iPhone in lucht, gevonden op Texel

23 april 2015 om 15:24 door Jurgen van der Hoeven
Piloot verliest iPhone in lucht, gevonden op Texel
Een klein vliegtuigje - Foto ter illustratie. Foto: Colourbox

Voor Bettina Nooij, mede-eigenaar van bungalowpark Vredelust op Texel, was afgelopen maandag bijzonder te noemen. Ze kreeg een telefoontje van een hobbypiloot, die beweerde dat hij zijn telefoon uit zijn vliegtuigje had laten vallen en dat het toestel in haar bungalowpark terecht was gekomen. Hij bleek gelijk te hebben, weet RTV Noord-Holland.

Foto vanuit lucht

De piloot wilde maandag vanuit de lucht een foto maken van het Waddeneiland, maar in zijn enthousiasme liet hij zijn iPhone uit zijn handen vallen. Het toestel viel zo’n 1500 meter naar beneden en de piloot moet gedacht hebben dat het einde verhaal was voor zijn smartphone.

Eenmaal thuis besloot hij toch een poging te wagen zijn telefoon terug te vinden. Via zijn computer keek hij bij de terugzoek-applicatie Find My iPhone. Daar ontdekte hij dat zijn telefoon nog werkte en op het terrein van een bungalowpark terecht was gekomen.

Op het dak

Toen mede-eigenaar Nooij het belletje had gekregen, ging ze naar het toestel op zoek. “We hebben het iPhone-nummer gebeld en hoorden toen iets trillen op een van de huisjes”, vertelt ze. De eigenaresse is maar wat blij dat het toestel daar terecht kwam. “Het was die dag heerlijk weer, dus iedereen lag te zonnen. Je moet er niet aan denken dat iemand opeens een iPhone op zijn hoofd krijgt.”

Lees ook: iPhone overleeft val van wolkenkrabber

De telefoon kwam er overigens niet helemaal zonder schade vanaf. Het scherm ligt door de vrije val wel in gruzelementen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!