'V&D maakt al 20 jaar verlies'

16 februari 2015 om 12:10 door Rens Oving
'V&D maakt al 20 jaar verlies'
Foto:ANP

Winkelketen V&D maakt al twintig jaar lang verlies. Dat zei oud-topman Jacob de Jonge maandag tijdens een kort geding in Amsterdam.

Lees ook: Personeel heeft nu lot V&D in handen

De Jonge stapte halverwege 2014 zelf op bij het bedrijf maar is nog betrokken als commissaris. In die functie hield hij in de rechtbank een presentatie over de noodzaak van het loonoffer dat V&D van haar werknemers vraagt.

Het kort geding werd aangespannen door vakbonden CNV en FNV. Zij vinden dat V&D niet zomaar kan eisen dat werknemers bijna 6 procent loon inleveren om het bedrijf te redden.

Kritiek

Maar volgens V&D is er geen enkele andere mogelijkheid. Alleen al vorig jaar werd er 49 miljoen euro verlies geleden. Volgens de advocaat van de winkelketen komt dit onder andere door een zachte winter en de toegenomen concurentie online. Als de rechter het loonoffer niet toestaat is de situatie van het geredde winkelbedrijf weer kritiek te noemen. Het is ook niet duidelijk of de andere partijen waarmee wel een akkoord is bereikt zich dan nog aan de afspraken zullen houden.

Lees ook: Prijsvechters verpesten het voor V&D en Blokker

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!