Romantisch afscheid op Antwerpen Centraal

13 januari 2015 om 11:30 door Marieke van der Voort
Antwerpen Centraal. / EPA

Antwerpen Centraal is het meest romantische treinstation van Europa. Gare du Nord in Parijs staat op twee, gevolgd door King's Cross Station in Londen. Amsterdam Centraal is op nummer vier terug te vinden. Dat stelt boekingswebsite Hotels.com.

„Naast het grote volume is Antwerpen Centraal ook één van de fraaiste stations ter wereld", aldus de site. „De koepel van het gebouw is indrukwekkend. Op deze historische plek is genoeg ruimte om met betraande ogen een partner passend uit te zwaaien."

Charme

Gare du Nord wordt omschreven als een gebouw vol charme met alle ingrediënten voor een romantisch vaarwel.

King's Cross krijgt volgens de jury extra magie omdat de Zweinsteinexpres in Harry Potter vanaf hier, op het geheime perron 9 ¾, vertrekt.

Amsterdam

En dan naar de nummer vier: Amsterdam Centraal. De site noemt dit station één van de mooiste historische monumenten van de stad.

„Het is een geslaagde kruising van de neorenaissance en neogotische bouwstijl. De structuur is gefundeerd op meer dan 8.000 houten palen, die drie kleine eilanden samenvoegen tot één stationseiland. Opmerkelijk is de voormalige wachtkamer 'Nouveau' voor de Eerste Klasse boven spoor 2."

Grand Café-Restaurant 1e Klas bevindt zich nu in deze ruimte. Volgens de site is het een ideale plek om je geliefde de laatste afscheidswoorden toe te fluisteren. 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d