In het nieuws

‘Onhandig politiek MH17-onderzoek leidt tot niets’

ANP

Foto van 'Ruben Eg'

25 JAN 2015

In plaats van openheid over het onderzoek naar de vliegramp met de boven Oekraïne neergeschoten vlucht MH17 van Malaysia Airlines, lijkt het kabinet de laatste weken vooral informatie geheim te houden. Zo blijven vragen over het diplomatenoverleg in Kiev vlak voor de vliegramp en de internationale afspraken over het moeizame onderzoek onbeantwoord.

De vergelijking met de Lockerbie-ramp uit 1988 dringt zich steeds meer op. Hierbij is de schuldvraag bijna 30 jaar na dato nog altijd niet volledig beantwoord, waardoor talloze complottheorieën blijven rondzweven. Journalist Joost Niemöller stelde vorig jaar al vragen over het onderzoek naar de MH17-ramp in het boek MH17, De Doofpotdeal. „Dit houtje-touwtje-onderzoek leidt tot niets”, concludeert hij.

Is de vergelijking met de Lockerbie-ramp op zijn plaats?

„Ik zou het omdraaien: het is gek als het MH17-dossier niet de kant van Lockerbie opgaat. Er zijn in de afgelopen 60 jaar nooit direct schuldigen aangewezen bij soortgelijke zaken die lang niet zo complex waren als deze. De kans is groot dat dit ook hier nooit gebeurt. Het onderzoek is op een hele rare manier georganiseerd.”

Nederland heeft toch de leiding in het internationale strafrechtelijk onderzoek naar de vliegramp in Oekraïne?

„Alle discussies die we nu voeren over het onderzoek, zijn afgeleid van de essentie. Het Openbaar Ministerie heeft met andere landen afspraken gemaakt, waarvan de belangrijkste met Oekraïne, Australië en België. Het kabinet zegt alleen niet wat die afspraken precies inhouden. Wel is duidelijk geworden dat elk land een soort vetorecht heeft.”

Met als gevolg?

„Als er iets in het onderzoek gebeurt dat Oekraïne niet bevalt, dan kunnen zij er volgens de afspraken zo de stekker uit trekken. Voor de eerste conclusies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid is bijvoorbeeld weken met Kiev onderhandeld over de passage over de stukken waar het toestel mee doorboord zijn.”

Waarom blijft het verslag van een diplomatenbijeenkomst in Kiev over de onveiligheid van het luchtruim boven Oost-Oekraïne geheim?

„Van Kiev mag het openbaar gemaakt worden. Dat maakt het extra bizar. Partijen hebben allemaal verschillende belangen. Niemand wil de schuld in de schoenen geschoven krijgen. In dit geval gaat het niet over de schuldvraag, maar of het drama voorkomen had kunnen worden. Wist het kabinet van de gevaren en is er een waarschuwing naar luchtvaartmaatschappijen uitgegaan?”

Zoiets komt uiteindelijk toch altijd uit?

„Ik vind de discussie over het diplomatenoverleg ook een beetje raar. Het was al lang bekend dat er een Oekraïens legervliegtuig was neergeschoten. Andere landen vlogen er daarom al niet meer. De Nederlandse regering zat gewoon fout. Dit voortdurend voor je uitschuiven met formaliteiten geeft een hele slechte indruk. Het kabinet heeft gewoon boter op het hoofd. Ze willen de onderste steen boven, maar doen alles om hem onderop te laten liggen. Frans Timmermans is niet voor niets vertrokken.”

Is daarom ook de vergelijking met het bloedbad van Srebrenica te trekken? Pas jaren later viel het kabinet hierover.

„Ja, die vergelijking kun je wel maken. Het tweede kabinet Kok viel hier pas in 2002 om, na de publicatie van een rapport over Dutchbat. Premier Wim Kok vond toen dat hij moreel gezien moest aftreden. Voor premier Mark Rutte lijkt het heel lastig te worden om zo’n truc nog uit te halen.”

Waarom?

„Het wordt een enorme afgang als Rutte nu zegt: wij hebben een enorme fout gemaakt door niet te waarschuwen, hierdoor zijn tweehonderd Nederlanders omgekomen en daarom treden we nu af. Dat zal hij nooit toegeven. En dus blijft Rutte maar eindeloos draaien.”

Wat had Nederland na de ramp moeten doen?

„Goede vraag. Ik vind dat blauwhelmen van de Verenigde Naties direct het gebied van de crash hadden moeten afzetten om er een plaats delict van te maken. Maar we weten dat de VN heel traag en heel politiek werkt. Dat zou te lang hebben geduurd. De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa, de OVSE, had dit kunnen doen. Die waarnemers waren er al. Dan was er een betere situatie geweest.”

Een VN-onderzoek was het beste?

„Via de VN had het onderzoek naar een hoger niveau getild kunnen worden. De Russen hebben dit zelf in een speciale vergadering van de VN Veiligheidsraad geopperd. Dat was wel wat laat, en het is ook niet officieel in stemming gebracht. Dit houtje-touwtje-onderzoek van Nederland leidt in ieder geval tot niets. We staan er ook internationaal mee voor schut. Bij een VN-onderzoek hadden ook vraagtekens gesteld kunnen worden, maar dat was nog beter geweest dan dit.”

Komt de waarheid ooit boven water?

„Bedenk wel dat je in zulke kwesties verschillende waarheden hebt: de juridische, de echte en de politieke waarheid. De politieke waarheid is niet altijd slecht. Stel er komt uit het onderzoek: de Russen schoten met opzet een verkeersvliegtuig uit de lucht? Dat is de basis voor oorlog, en in dit geval een wereldoorlog. Moet je dat willen? Ik niet.”

Was het direct wijzen naar Rusland daarom wel handig?

„Zulke grote uitspraken waren heel onhandig. En de vraag is: is dit ook wel gebeurd? Daar twijfel ik aan. Oekraïne is niet blij als de separatisten alleen de schuld krijgen en blijft hier op hameren in het onderzoek. Kiev zoekt Westerse steun in de strijd tegen Rusland.”


Oscar-nominaties: zwart-witfilm Roma scoort er tien

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

23 MIN

De nominaties voor de Academy Awards - beter bekend als de Oscars - zijn vrijgegeven. Over een dikke maand (op 24 februari) zullen de awards ook daadwerkelijk worden uitgereikt.

Acht in de race

Het belangrijkste is natuurlijk de award voor beste film, waarvoor er nog acht films in de running zijn. Black Panther, BlacKkKlansman, Bohemian Rhapsody, The Favourite, Green Book, Roma, A Star Is Born en Vice zijn de genomineerden.


Vertraging reddingsactie Spaanse peuter Julen.

Reddingsactie Julen vertraagd, 'hooguit nog 24 uur'

Vertraging reddingsactie Spaanse peuter Julen. Foto: ANP.

Foto van 'Metro'

1 UUR

Nieuwe omstandigheden vertragen de redding van de Spaanse peuter Julen Jiménez. De reddingwerkers zijn erachter gekomen dat de tunnel waar de buizen in moeten, te klein is. Deze laatste fase van de redding duurt volgens Ángel García Vidal, coördinator van de operatie, nog maximaal 24 uur.

Buizenstelsel

Het reddingsteam is op dit moment bezig met het buizenstelsel en het verstevigen van de tunnel zodat deze niet instort. De tunnel waar de buizen in moesten, waren namelijk te klein waardoor ze vast konden komen te zitten. Daarom moet de tunnel vergroot worden.


‘Never a dull moment bij Willem Holleeder’

Camera video‘Never a dull moment bij Willem Holleeder’

John van den Heuvel. / Koen van Weel | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

GISTEREN

Het allereerste interview met Sonja Holleeder, zus van, en andere nabestaanden van liquidaties. John van den Heuvel heeft het voor elkaar gekregen voor zijn nieuwe documentaire, Moorddossier Holleeder.

Afspreken met Telegraaf Media Groep-collega John van den Heuvel is in een normale situatie één trap naar beneden lopen, aanschuiven aan zijn bureau en vragen stellen maar. De Telegraaf-journalist en televisiemaker wordt al tijdenlang zwaarbeveiligd en zomaar afspreken gaat niet meer. 24 uur voor het interview krijgt Metro de locatie door en een pr-dame vraagt netjes ‘om daar discreet mee om te gaan’.

Vastbijten in tal van zaken


‘Chris Brown opgepakt in Parijs’

De zanger wordt verdacht van verkrachting / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

2 UUR

Chris Brown is maandag opgepakt in Parijs. De Amerikaanse zanger wordt verdacht van verkrachting, zegt een bron binnen de politie tegen persbureau Reuters.

Onderzoek

Het tijdschrift Closer berichtte eerder al dat de Franse autoriteiten een onderzoek waren begonnen naar de zanger. Een 24-jarige vrouw zou hem hebben beschuldigd van verkrachting.


Likeability of7

Asieladvocaten zijn NSB’ers

Foto van 'Ebru Umar'

VANDAAG, 07:00

Over de rug van de belastingbetaler (Hierrr met die klimaatcenten!) (O nee, toch niet! #VVD) en asielkindertjes (RAUS!) (O nee, toch niet! #CDA), hebben Rutte en co de aftrap voor de verkiezingsretoriek gegeven. En Nederlandse media doen keurig wat van ze verwacht wordt: de propaganda verspreiden. Ondertussen worden Nederlandse kinderen uitgezet naar een land waar ze nog nooit geweest zijn, en simpelweg niet horen.

Asielouders zijn fout, laat daar geen twijfel over bestaan. Maar dat onze asielwet nóg fouter is, is zo klaar als een klontje. Mensen die hier niet horen, moet je meteen uitzetten. Daar hoef je geen gezinsvorming voor af te wachten. Mensen die hier niet horen en toch mogen blijven in afwachting van hun procedure, moet je verplicht steriliseren. Mensen die hier niet horen en toch zwanger raken, dienen onmiddellijk uitgezet te worden. Vermijd het leed dat kinderen krijgen heet. Hoe moeilijk kan het zijn? Kinderen wegsturen die hier geboren en getogen zijn, die niet beter weten dan dat Nederland hun land is en die heg noch steg kennen, laat staan de taal van elders spreken, is meer dan kindermishandeling. Het is puur sadisme. Het Nederlandse systeem faalt, pak dát aan. Zorg dat schrijnende gevallen zich niet ontwikkelen, zorg dat kinderen niet geboren worden, zorg voor flitsprocedures als het om asiel gaat. Gooi die mensen er aan het begin meteen uit, voordat ze aarden. Maar ja, symptomen bestrijden is altijd makkelijker geweest.

Elke Nederlandse multinational die expats uitzendt naar het buitenland en ook onze overheid die diplomaten uitzendt, weet: niet langer dan vijf jaar. Na vijf jaar raak je geworteld en wordt terugkeer voor zowel de werknemer als zijn gezin met kinderen bemoeilijkt. Waar bedrijven zich keurig aan deze regel én wetenschap houden, en ook onze overheid Nederlanders terughaalt binnen deze termijn, faalt zij jaar in jaar uit buitenlanders weg te sturen uit Nederland voordat ze hier geworteld raken. Buitenlanders die, in tegenstelling tot expats, hier al helemaal niet hadden mogen zijn want asielzoekers. Onze wetgeving is fout, onze procedures zijn fout en onze asieladvocaten zijn nog fouter dan NSB’ers in de Tweede Wereldoorlog. Ze spelen met mensenlevens en verwachtingen, ze creëren drama in gezinnen terwijl iedereen, zowel Nederlanders als asielzoekers, alleen maar gebaat is bij helderheid en snelle procedures. Wegwezen. En wel meteen. Niet na tien jaar en drie kinderen. Het is een wonder dat niemand die advocaten nog heeft aangeklaagd bij het Europees Hof voor de rechten van de mens.


likelovedislike
user_80105d3738138f61480d7e1d48c1d55e66ca71b2_avataruser_38b11078599dd8c23f234f8d6c4a853c64a69a48_avataruser_184b8dda1698166daccf57456f0977aa9a91407c_avatar

+13


Rotterdam The Hague Airport gesloten wegens sneeuw

Sneeuwschuivers maken de landingsbaan op Rotterdam The Hague Airport schoon / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 UUR

Een woordvoerster Rotterdam The Hague Airport laat dinsdag weten dat het vliegverkeer van en naar de luchthaven tijdelijk is opgeschort wegens sneeuwval. De prognose is dat er tot 14.00 uur geen vliegtuigen kunnen landen en opstijgen, al kan dat veranderen afhankelijk van de mate van sneeuwval.

Uitwijken naar Amsterdam

Qua vliegverkeer zit de luchthaven „in een rustige periode", aldus de zegsvrouw. „Wat wintersportvluchten en dagelijkse vluchten op Londen." Enkele uitgaande vluchten zijn aan de grond gebleven, enkele inkomende kunnen niet terecht op de luchthaven. „Zoals toestellen vanuit Londen, Alicante en Faro. Van een toestel weet ik dat het heeft kunnen uitwijken naar Amsterdam."


Het is kwakkelweer, voorlopig geen schaatsweer meer

Rotterdam in de sneeuw. Een sneeuwfront trekt over het land / ANP

Foto van 'Sarah Sitanala'

VANDAAG, 12:35

De eerste sneeuw is gevallen, en code geel is van kracht. Wat kunnen we dinsdag verwachten? Volgens Jaco van Wezel, meteoroloog bij Weeronline, is de voorspelling dat er ongeveer 1 tot 3 centimeter sneeuw gaat vallen.

„In het westen van het land sneeuwt het nu op grote schaal. Heel veel valt er niet, maar de straten zullen wel wit kleuren.” Van Wezel vervolgt dat de sneeuwbui in de loop van de middag naar het midden van het land zal trekken. „De bui zal uiteindelijk de strook van Friesland en Noord-Brabant bereiken.”

Rekening houden met gladde wegen


Jihadrapper Marouane B. geen Nederlander meer.

Jihadrapper Marouane B. geen Nederlander meer

Een beeld van Vrouwe Justitia. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 10:44

Dinsdag werd bekend dat staatssecretaris Harbers de Arnhemse jihadist en rapper Marouane B. zijn Nederlandse identiteit heeft afgenomen. Dit meldt de Telegraaf.

Al eerder heeft Nederland de nationaliteit afgepakt van polderjihadisten. Dat gebeurde voor het eerst in de zomer van 2017; sindsdien gebeurde het nog zeker twaalf keer.

Zes jaar cel


Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

11 DEC 2018

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


De bijzondere vriendschap van Mohamed en Zakaria

Zakaria en Mohamed (v.l.n.r.). Foto credits: Orange Pictures

Foto van 'Ciana Mayam'

VANDAAG, 10:29

Mohamed Kassem plaatste een oproep op Facebook, die massaal werd gedeeld. Hij werkte onlangs als vrijwilliger in het AZC en had een bijzondere vriendschap gevormd met Mohammed Zakaria Hassan - een 29-jarige Sudanees die naar Nederland is gevlucht voor zijn veiligheid.

Na zes jaar vluchten kreeg Zakaria – zijn roepnaam – een virusinfectie en werd hij blind, in een land waar hij de taal niet sprak. Mohamed vroeg zijn Facebookvrienden om een simpele gunst: een oude MP3-speler, kleding of Nederlandse luisterboeken. De mannen waren beiden ontroerd door alle liefdevolle reacties en tweedehands spullen. ,,Ik heb gewoon gehuild”, biecht de 26-jarige Mohamed op. ,,Wij allebei.”

Zakaria ligt in een privékamer in het Medisch Ziekenhuis in Alkmaar. Dezelfde kamer waar hij eerder zeven maanden verbleef, toen hij zijn zicht verloor door een virusinfectie. In het midden van de kamer staat een bed met daarin een uitgemergelde lange man van zo’n 50 kilo. Hij heeft een zielloze blik, die duidelijk te veel leed heeft doorstaan. ,,Ze denken dat Zakaria een epileptische aanval heeft gehad”, vertelt de 26-jarige Mohamed. Hij kijkt naar zijn vriend die in foetushouding onder de dekens ligt. ,,Maar dat kunnen ze niet met zekerheid zeggen. In het AZC kijkt niemand naar hem om. Ze kwamen er pas later achter dat hij in zijn kamer op de grond lag.” Mohamed is op zijn tiende uit Syrië gevlucht samen met zijn gezin. Voor iemand die mishandeling, overvallen en honger heeft gekend, is Mohamed buitengewoon optimistisch. Elke zin aan de hulpverleners eindigt met een ,,bedankt voor de liefde” of in een enthousiaste ‘box’ gevolgd door een hartelijke glimlach. Mohamed leerde Zakaria kennen, nadat hij zijn baan als rij-instructeur had verloren door een auto-ongeluk. ,,Ik was de jongste rij-instructeur van Nederland en had mijn eigen rijschool”, vertelt Mohamed trots. ,,Maar ik raakte alles kwijt toen iemand met 70, 80 km/u tegen de achterkant mijn lesauto aan reed. Wij stonden voor een rood stoplicht en de bestuurder achter ons was afgeleid…” Sinds het ongeluk heeft Mohamed chronische rugklachten waardoor hij niet lang kan zitten. ,,Ik verloor mijn rijschool en moet nu dagelijks pijnstillers gebruiken om de dag door te komen.”


Auto's staan op de A20 in de file tijdens een drukke ochtendspits.

Ochtendspits minder druk dan gebruikelijk

Auto's staan op de A20 in de file tijdens een drukke ochtendspits. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 10:24

Het was dinsdagochtend aanmerkelijk minder druk dan gebruikelijk op de Nederlandse snelwegen. Volgens de ANWB stond er omstreeks 09.00 uur ongeveer 80 kilometer file, terwijl dat meestal 200 kilometer is.

Overlast door sneeuwval

„Waarschijnlijk hebben sommige mensen op basis van de weersverwachting hun conclusies getrokken en zijn ze niet de weg opgegaan'', aldus een woordvoerder van de ANWB.


 Minister-presidenten Mark Rutte (R) en Eugene Rhuggenaath tijdens de conferentie Bon Bini for Business, waaraan bedrijven uit het hele koninkrijk meedoen.

Nederland gaat zich bemoeien met bestuur op Curaçao

Minister-presidenten Mark Rutte (R) en Eugene Rhuggenaath tijdens de conferentie Bon Bini for Business, waaraan bedrijven uit het hele koninkrijk meedoen. / ANP

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 10:14

Premier Rutte is op werkbezoek in Curaçao en ondertekende daar samen met de Curaçaose premier Rhuggenaath een samenwerkingsconvenant. Doel hiervan is dat Nederland zich meer kan gaan bemoeien met het bestuur en de financiële huishouding op het eiland.

Formeel gezien niet mogelijk

Correspondent Dick Drayer laat in het NOS Radio 1 Journaal weten dat Curaçao al jaren problemen heeft met het op orde krijgen van de financiën. „Er zijn onder meer problemen met de belastinginning en de economie die al drie niet groeit.”


Deadline brexit nadert: wat is er allemaal gebeurd?

Deadline brexit nadert: wat is er allemaal gebeurd?

De deadline komt met rasse streden dichterbij / ANP

Foto van 'Anne Kersten'

VANDAAG, 08:00

Over 66 dagen is het zo ver: dan pakken de Britten hun biezen en verlaten ze de Europese Unie. Wat is er ook alweer allemaal gebeurd dat het zo ver gekomen is? Metro zorgt dat je weer up to date bent.

Tijdlijn

(begin 2015) Ontevredenheid De wortels van het brexit-verhaal liggen in 2015. De Britten zijn ontevreden over een aantal zaken, aangaande de Europese Unie. Zo zijn de migranten een probleem: als inwoner van een EU-lidstaat kun je zonder problemen wonen en werken in een andere EU-lidstaat.


Knetterhard superijs en Noordlarense nuchterheid

Hoera! De allereerste was in Twente / ANP Robin Utrecht

Foto van 'Iris Hermans'

VANDAAG, 07:05

De eerste natuurijsmarathon was op Twentse bodem. Metro sprak voor de start met Luuk die lekker rijdt op pannekoeken of pasta bolo en met de voorzitter van de Noordlarense ijsvereniging die net niet de eerste was. ,,Onze marathon komt nog wel.”

'Pure euforie'

Marathonschaatser Luuk Lohuis in vol ornaat


Winkelend publiek in het Rotterdamse centrum.

Grootste daling consumentenvertrouwen in jaren

Winkelend publiek in het Rotterdamse centrum. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 06:54

Er was in de eerste maand van het jaar sprake van de grootste daling van het consumentenvertrouwen in ruim zeven jaar, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De stemming onder consumenten is in januari voor de zesde maand op rij minder positief dan een maand eerder.

Het consumentenvertrouwen daalde 8 punten en komt uit op 1. Het oordeel over het economisch klimaat is een stuk minder positief. Ook de koopbereidheid is lager, merkt het statistiekbureau daarbij op.

Wel meer uitgegeven


GGZ-instelling de Woenselse Poort in Eindhoven.

Ex-tbs'er gaat minder vaak de fout in

GGZ-instelling de Woenselse Poort in Eindhoven. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 06:46

Na hun vrijlating vervallen tbs’ers minder vaak in crimineel gedrag. Na hun behandeling worden ze in hun nieuwe woonplaats beter in de gaten gehouden. Dit schrijft Trouw op basis van onderzoek naar de recidivecijfers door het onderzoekscentrum WODC.

Van de gedetineerden die tbs met dwangverpleging hebben komen gemiddeld rond de honderdvijftig personen per jaar vrij. Van die ex-tbs’ers gaat zo'n 20 procent binnen twee jaar na vrijlating opnieuw de fout in, maar zij doen dat wel minder vaak dan voorheen.

De mist in


Drukte op de luchthaven Schiphol.

Er zijn veel meer vliegtickets verkocht in 2018

Drukte op de luchthaven Schiphol. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 06:39

In 2018 pakten we vaker het vliegtuig dan de voorgaande jaren. Volgens luchtvaartkoepel IATA en BSP Nederland zijn er een recordaantal tickets verkocht. De Telegraaf meldt dat het gaat om een stijging van 7 procent, ten opzichte van vorig jaar. Het ging om ruim negen miljoen transacties.

Koopjes vliegen je om de oren

„Het is kolder dat de consument zich zou schamen om een vliegvakantie te nemen. Dat is slechts een heel kleine groep. In werkelijkheid vliegen we erop los", zegt voorzitter Frank Oostdam van reisbrancheorganisatie ANVR.


Een trein bij Utrecht CS. Niet alleen het wegverkeer, ook het treinverkeer heeft hier en daar last van de winterse omstandigheden.

Reizigers moeten rekening houden met winterweer

Een trein bij Utrecht CS. Niet alleen het wegverkeer, ook het treinverkeer heeft hier en daar last van de winterse omstandigheden. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 06:29

Het gaat dinsdag sneeuwen en mogelijk wordt het daardoor ook lokaal glad. Reizigers moeten daarom rekening houden met overlast door het winterse weer.De eerste neerslag wordt verwacht vanaf 08.00 uur in het zuidwesten en het westen van het land. Dat sneeuwgebied breidt zich tot halverwege de middag oostwaarts over het hele land uit. Lokaal kan de sneeuw een dek van meer dan 3 centimeter achterlaten, verwacht het KNMI, dat de zogenoemde code geel heeft afgegeven.

Weggebruikers komen mogelijk terecht in een iets drukkere ochtendspits dan normaal, verwacht Rijkswaterstaat. Vooral in Zeeland moeten weggebruikers rekening houden met gladheid. Er worden 546 strooiwagens en 350 sneeuwschuivers ingezet om de snelwegen continu sneeuwvrij te houden.

Minder treinen


Aanhoudingen na 'kopschopvideo' Spijkenisse

De zware mishandeling werd gefilmd en ging viraal ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

GISTEREN

De politie in de regio Rotterdam heeft maandagavond twee jongemannen aangehouden die ervan worden verdacht een leeftijdsgenoot ernstig te hebben toegetakeld, zo meldt RTV Rijmond.

In een filmpje dat circuleerde op sociale media en videowebsite Dumpert is te zien hoe een tiener rake klappen krijgt van twee jongens. Dit gaat er allesbehalve zachtzinnig aan toe, hij wordt in zijn gezicht geslagen en tegen de grond gewerkt. Als hij op de grond ligt wordt er ook nog op hem ingetrapt.

Aanhouding