Martinitoren verandert in potlood voor Charlie Hebdo

16 januari 2015 om 14:05 door D. van Aken
Martinitoren verandert in potlood voor Charlie Hebdo
De Martinitoren, gezien vanaf het Damsterdiep in Groningen / ANP

De Martinitoren in Groningen verandert vrijdagavond in een gigantisch potlood. Dat meldt Dagblad van het Noorden. De actie van de stad Groningen is een statement voor de vrijheid van meningsuiting na de aanslagen in Parijs.  

De lichten op de toren gaan om half acht uit en vervolgens wordt er een potlood geprojecteerd op het gebouw. Bestuurders van de gemeente en onderwijsinstellingen gaan via sociale media foto's van het potlood verspreiden om zo de actie te steunen.

Eurosonic

Groningen is deze week in de ban van Eurosonic Noorderslag dat woensdag is losgebarsten. Tienduizenden mensen komen op het meerdaagse muziekevenement af. Naast de honderden Europese bands die optreden, zijn er allerlei alternatieve, gratis evenementen.

Potlood

Een potlood staat symbool voor de vrijheid van meningsuiting, zeker sinds de aanslag op het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo. Tijdens massale demonstraties die daarop volgden hielden veel mensen een potlood in de lucht.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!