Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 26 jan 2015
Leestijd: 2 minuten

50 mannen die seks hadden met meisje (16) betrapt

De politie kwam zo’n vijftig mannen op het spoor via de gsm van een loverboy in Valkenburg aan de Geul, en door achtergelaten gebruikte condooms. Deze vijftig mannen kunnen binnenkort de politie voor de deur verwachten, omdat ze seks hadden met een meisje van zestien.

"De echtgenotes zullen wellicht vreemd opkijken als de politie voor de deur staat en ze horen waarom”, zei een woordvoerster van het Openbaar Ministerie zaterdag naar aanleiding van berichtgeving in de Limburgse kranten.

Lees ook: EO in Metro met ‘Pooier zoekt onderdanige slet’

Gevangenisstraf

De mannen hangt een gevangenisstraf van maximaal twaalf jaar boven het hoofd. Eind 2014 betrapten agenten in een Valkenburgs hotel een man die seks had met het kind van zestien jaar, terwijl de 21-jarige pooier op de wc zat. Hij had een gsm bij zich met een klantenlijst. Die is in beslag genomen.

Ook werd een grote hoeveelheid gebruikte condooms gevonden. Deze zullen gebruikt worden om de klanten van het meisje te identificeren.

Lees ook: ‘Zorg Loverboy-slachtoffers taak van gemeenten’

Vermist

Het meisje werd sinds 8 oktober vermist. De pooier wordt er ook van verdacht het meisje onttrokken te hebben aan het ouderlijk gezag, aldus het OM. Een week na de vermissing viel de politie in het Valkenburgse hotel binnen en betrapte een "klant” met het meisje. De politie onderzoekt of het kind in die week tijd al die mannen afwerkte, of eerder al als prostituée werd uitgebuit.

Niet discreet

Klanten zijn volgens het OM ook strafbaar als ze denken dat het meisje meerderjarig is. De politie zal alle klanten horen, als getuige en als verdachte. Politie en justitie handelen deze zaak niet discreet af. "Menig huwelijkspartner zal verrast worden door politie aan de deur”, zei de woordvoerster van het OM. "De vrouw weet waarschijnlijk van niks. Maar voor ons weegt seksuele uitbuiting zwaarder.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.