010-Taxi gaat concurrentie aan in Rotterdam

11 december 2014 om 16:59 door Robyn van Gorsel
010-Taxi gaat concurrentie aan in Rotterdam

Vanaf januari is Rotterdam een taxidienst rijker. Vervoerder 010-Taxi gaat goedkope ritten aanbieden door klanten online aanvragen te laten plaatsen. Chauffeurs kunnen op het web beslissen of ze de rit aannemen. Rotterdammer Damien van der Horst, bedenker van het concept, volgde het nieuws over de illegale taxidienst UberPOP en raakte er door geïnspireerd.

„Ik kwam tot de conclusie dat er een markt is voor goedkope taxiritten en bedacht het online platform ‘010-Taxi’. Alle taxichauffeurs kunnen zich gratis bij ons inschrijven, als ze maar over een geldige taxipas beschikken. Als de klant een aanvraag voor een rit plaatst, kan de chauffeur zelf bepalen of hij hem aanneemt. Je kan het vergelijken met Marktplaats: vraag en aanbod komen bij ons samen," aldus Van der Horst.

Bij 010-Taxi betaalt de klant per kilometer; bijna een euro minder dan bij andere aanbieders. Ook wordt er geen instaptarief gevraagd. „Chauffeurs hoeven niets van hun omzet af te staan, wat bij Uber wel zo is. Bovendien zorgen we ervoor dat de taxi zo min mogelijk zonder passagiers rondrijdt. Dat bespaart veel geld."

Sjaak de Winter, directeur van de Rotterdamse Taxi Centrale, vindt het een mooi initiatief. „Er is lang geen serieuze concurrentie geweest in Rotterdam, dus een beetje concurrentie is altijd goed. Dat houd je scherp. We moedigen alle nieuwe diensten aan, zolang ze maar voldoen aan de door de overheid gestelde richtlijnen. Diensten zoals Uber en UberBLACK zijn goed, UberPOP is een flop. Bang voor klantenverlies zijn we niet. Angst is een slechte raadgever."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d