Overstapsites vergelijken levert zo honderd euro op

26 november 2014 om 06:00 door Bianca Brasser
Overstapsites vergelijken levert zo honderd euro op

Wie komend jaar op zijn zorgverzekering wil besparen, doet er goed aan niet alleen op een vergelijkingssite te kijken naar de goedkoopste verzekering voor zijn wensen, maar ook op te letten op welke vergelijkingssite de verzekering het goedkoopst is. Precies dezelfde polis kan op de ene site tot bijna 12 euro per maand duurder zijn dan op de andere vergelijkingssite. Jaarlijks kan hier bijna 140 euro bespaard worden door dezelfde klik op een andere site. Dat blijkt uit een analyse van betch.nl, een website die naast het aanbod van verzekeraars ook de verschillende vergelijkingssites vergelijkt.

Wie bijvoorbeeld de basisverzekering van Univé met vrije zorgkeuze afsluit via de vergelijkingssites Independer.nl, Zorgkiezer.nl of HoyHoy.nl betaalt per maand 112,00 euro. Wie op precies dezelfde verzekering overstapt via Consumentenbond.nl, Geld.nl of via de site van de verzekering betaalt 100,80 euro per maand. Besparing op jaarbasis: 134,40 euro.

„Vergelijkingssites kunnen afspraken met verzekeraars maken en zo de consument kortingen bieden”, zegt Roderik Hageman van Betch.nl. „Die afspraken zijn per vergelijkingssite anders en dat veroorzaakt deze flinke verschillen in zorgpremies tussen de sites.”

Wanneer er wordt gekeken naar een basisverzekering met daarbij een of meerdere aanvullende verzekeringen, valt op dat de prijs op bijna iedere vergelijkingssite verschilt. Een voorbeeld is een Delta Lloyd restitutiepolis met fysiotherapie en tandartsvergoeding. Bij de Consumentenbond betaal je 146,55 euro per maand, bij Zorgkiezer en HoyHoy betaal je 144,39 per maand, bij Independer 138,58 terwijl je via Geld.nl 137,54 euro per maand betaalt. Uiteindelijk bespaar je hier door naar de juiste website te gaan ruim honderd euro per jaar.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d