Mainport Barbershop Singers zetten zich vol overgave in voor Movember

3 november 2014 om 14:35 door Esmee de Vries
Mainport Barbershop Singers zetten zich vol overgave in voor Movember

De Mainport Barbershop Singers zijn vijftig mannen die zingen in een koor. Het is een van de grootste mannenkoren van Nederland. De mannen uit het koor zetten zich na een persoonlijke ervaring van een van de leden in voor de actie Movember. Met de snor die zij in november laten staan, vragen zij aandacht voor prostaat- en teelbalkanker. Het geld dat er met hun gesponsorde snorren wordt opgehaald, komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek.


Jullie doen als groep mee aan Movember. Wat heeft jullie overgehaald hieraan mee te doen?
Vorig jaar december kreeg één van onze leden te horen dat hij prostaatkanker had. Er ging een schok door de groep toen hij dat vertelde. Nu een klein jaar later heeft hij er een flinke operatie op zitten en is hij er weer bovenop aan het krabbelen. Hij kan gelukkig weer uit volle borst meezingen. Het hele traject hebben wij op de voet gevolgd en heeft ons doen beseffen wat voor een impact dit kan hebben op je leven. Toen we van Movember hoorde, waren we het er allemaal over eens dat we mee moesten doen.

We zijn nu vier dagen bezig, hoe staat het ervoor met het inzamelen?
We hebben nu al 700 euro opgehaald! Terwijl onze verwachting een paar honderd euro was. Nu gaan we voor minimaal 1.000 euro. Al onze familie en vrienden laten ook hun snor staan en doneren via ons geld. We hebben goed contact met de Movember organisatie die het geweldig vinden dat wij ons met vijftig man inzetten voor hun actie. We willen ook nog heel graag een benefietoptreden geven.

Hebben jullie al reacties gekregen op dit sympathieke gebaar?
Ja, we krijgen heel veel reacties van fans. Iedereen vindt het een top actie. Donderdag is onze vaste repetitiedag en een van onze leden kwam met een scheerapparaat aan. Wij mochten zijn snor eraf scheren als er een mooi bedrag neergelegd was. Toen besloten nog meer mannen met snor dat te doen. Nu zijn er 25 mannen die hun snorren laten staan en de andere helft helpt ons met geld in te zamelen. We zijn dus alle vijftig behoorlijk druk met de actie.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d