Buren helpen elkaar dankzij 'klussite' Croqqer

26 september 2014 om 14:55 door Marieke van der Voort
Buren helpen elkaar dankzij 'klussite' Croqqer

Door heel het land vinden morgen activiteiten plaats vanwege de jaarlijkse Burendag. Maar ook via Croqqer.com, een site waarbij buurtgenoten elkaar met allerlei klussen uit de brand helpen, wordt de onderlinge band hechter. Fleur Hoffman (28) en Joke Buffing (71) uit Amstelveen kunnen erover meepraten.

"Ik ben heel blij dat ik Fleur heb ontmoet", straalt mevrouw Buffing in Ontmoetingscentrum De Meent. "Pal voordat ik mijn woonkamer wilde gaan schilderen, las ik iets over Croqqer. 'Ik kan ook wel wat hulp gebruiken', kwam meteen in me op. Fleur reageerde al snel op mijn berichtje. Ze is een heel lieve en bescheiden vrouw, die ook nog eens hard werkt. Als ik weer eens iemand nodig heb, denk ik meteen aan haar."

Fleur Hoffman zou graag nog een keer bijspringen. "Ik was meteen enthousiast toen ik las dat mevrouw Buffing hulp nodig had met schilderen. Eerst ben ik een keer op de koffie geweest om kennis te maken. Vervolgens hebben we de hele dag samen geverfd. Het was een mooi avontuur, waarbij mevrouw Buffing zelf ook volop mee schilderde."

Het concept van een platform waarbij mensen elkaar helpen, spreekt Hoffman zeer aan. "Het is een goede manier om met anderen in contact te komen. Bovendien geeft het veel voldoening om buurtgenoten af en toe te helpen, of het nu met oppassen, tuinieren of verven is."

In het geval van mevrouw Buffing ging het om een opdracht waar een kleine vergoeding tegenover stond, maar er zijn ook veel niet-betaalde klussen en zogenoemde ruilklussen, waarbij je over en weer wat voor elkaar doet. Meerdere community managers houden in de gaten of de opdrachten goed verlopen. Bij vragen of klachten kun je bij hen aankloppen.

Volgens mevrouw Buffing kunnen platforms als Croqqer voor veel mensen een oplossing zijn. "Een grote groep heeft onvoldoende geld om professionele hulp in te schakelen. Dan is dit een prima alternatief. Bovendien kun je er mooie contacten aan overhouden. Juist dat is ook belangrijk in het kader van Burendag. Mijn boodschap voor morgen? Zorg als buren af en toe voor elkaar. Maak eens een praatje of doe de boodschappen als de ander ziek is. Leuk wonen doe je immers met elkaar."
 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d