Vanaf de Dam naar miljoenenpubliek

29 augustus 2014 om 08:44 door Linda Oudendijk
Vanaf de Dam naar miljoenenpubliek

Muzikant Mark Wilkinson is nog een beetje aan het bijkomen van zijn avontuur in RTL Late Night woensdagavond. "Het was zo gaaf! Maar wel zenuwslopend." De Australiër is in eigen land geen onbekende, maar een publiek van meer dan 1 miljoen kijkers was nieuw voor hem.

De singer-songwriter is bezig met een tour door Europa. Een week voor een optreden reist hij af naar de betreffende stad om zichzelf op straat in 'the picture' te spelen en zijn komende show te promoten. Op deze manier heeft hij al een behoorlijke fanbase weten op te bouwen over de hele wereld. Ook in Amsterdam werd hij enthousiast ontvangen. "Mensen namen echt de tijd om te kijken en te luisteren naar mijn muziek. Op deze manier wil ik altijd wel promotie maken."

Wilkinson kreeg na zijn optreden in het programma van 'ontdekker' Humberto Tan heel veel reacties. Via verschillende social media kanalen wisten duizenden mensen de zanger en zijn muziek te vinden. Zijn nummer 'The Best Thing', dat hij speelde in het televisieprogramma, staat op dit moment op nummer 36 in de iTunes Top 40. Presentator Humberto Tan stak zijn enthousiasme ook niet onder stoelen of banken. "Deze artiest verdient een groot publiek."

Op de Dam zitten wel vaker muzikanten die graag op zo'n manier zouden willen doorbreken. Zo ook Mike Rosenbaum (26) uit Amerika. Hij is gisteren aangekomen in de hoofdstad en zit met zijn ukelele op de Dam. Hij zou hier het liefst met zijn piano zitten, maar die is wat lastig mee te nemen. "Ik schrijf mijn hele leven al mijn eigen nummers en vind het heel leuk om daarmee op straat op te treden." Op de vraag wat zijn reactie zou zijn als iemand hem zou benaderen voor een televisieprogramma reageert hij enthousiast. "Ik zou enorm verrast zijn, dat is natuurlijk echt een droom. Ik zou heel graag willen dat meer mensen mijn muziek beluisteren", zegt Rosenbaum terwijl hij doorpingelt op zijn instrument.
Dat is bij Wilkinson zeker het geval. Hij is ook opgevallen bij verschillende podia in het land. Zijn management heeft allerlei telefoontjes ontvangen. "Als het aan mij ligt ben ik snel weer in Amsterdam om op te treden."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d