Vakantiegangers gaan massaal naar Turkije

11 augustus 2014 om 09:01 door Grieteke Meerman
Vakantiegangers gaan massaal naar Turkije

Door het omgeslagen weer is er een run ontstaan op vakanties naar de zon. Dat concludeert beoordelingswebsite Zoover op de zoekgegevens van Nederlandse vakantiegangers. Er komen nu 20 tot 30 procent meer zoekopdrachten binnen voor zonbestemmingen dan een week geleden. De populairste vertrekdatum is 16 augustus, aanstaande zaterdag.

De grote groep mensen die de beslissing voor hun vakantie zo lang mogelijk heeft uitgesteld, is grotendeels verantwoordelijk voor het grootste deel van de toename. "Dat zijn de mensen die op de bonnefooi naar het zuiden trekken bij goede weersvoorspellingen en bij slecht weer een last minute pakken richting de zon", zegt een Marthijn Tabak van Zoover.

De website verwacht dat de interesse voor zontripjes de komende week nog verder zal toenemen, vanwege de vakantiegangers die momenteel in het noorden en midden van Frankrijk zitten. Een deel daarvan zal besluiten verder zuidwaarts te trekken. "Maar vermoedelijk zal een ander deel vanwege de weersverwachting op voorhand terugkeren naar huis en de laatste twee weken vakantie elders spenderen. Daarvan verwachten we nog een flinke stapel last minutes."
De populairste zonbestemmingen in de zoekgegevens zijn Turkije, Tunesië, Spanje, Griekenland en Zuid-Frankrijk. "Dus eigenlijk overal waar het zonzeker is, daar willen mensen graag heen op dit moment", aldus Tabak.

Dat het in Nederland voorlopig gedaan is met de zomer, is ook te merken aan de toegenomen interesse op Zoover voor binnenactiviteiten in Nederland. Die zoekopdrachten zijn waarschijnlijk afkomstig van toeristen die op vakantie zijn in eigen land en kijken wat er nog meer in de buurt te doen is naast zwemmen, wandelen en fietsen. De interesse gaat onder meer uit naar musea en kastelen.

Voor Nederlandse touroperators is het slechte weer een geschenk. Een van de reisorganisaties die daar flink van profiteert is Corendon. Bij slecht weer dat zich plotseling aandient, ziet Corendon een stijging van het aantal boekingen van 30 procent. "Wij zijn heel blij met dit weer", zegt een woordvoerster. De populairste bestemmingen bij de reisorganisatie zijn Spanje, Turkije en Griekenland.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d