Rebellen: alle spullen en resten overgedragen

11 augustus 2014 om 10:51 door © 2014 ANP
Rebellen: alle spullen en resten overgedragen

DONETSK (ANP) - De pro-Russische rebellen hebben alle stoffelijke resten en persoonlijke bezittingen van rampvlucht MH17 geborgen en overgedragen aan de Oekraïense autoriteiten. Dat meldde de 'vicepremier' van de eenzijdig uitgeroepen Volksrepubliek Donetsk maandag aan persbureau Interfax. Op de rampplek ligt volgens hem niets meer.

,,We hebben de resten van alle slachtoffers gevonden. Ook de lichamen van de mensen die lange tijd onder wrakstukken hebben gelegen", aldus Andrej Poergin. ,,Deze hebben we overgedragen aan Oekraïne." De pro-Russische rebellen zouden alles per trein naar het door Kiev gecontroleerde Charkov hebben gebracht. ,,Op de rampplek zijn geen menselijke resten meer", benadrukt hij. ,,Er is niets, behalve wrakstukken."

Hoewel het regeringsleger sinds de ramp op 17 juli flink wat terrein heeft heroverd, wordt in het rampgebied nog gevochten tussen rebellen en Oekraïense troepen. Om die reden is de repatriëringsmissie vorige week tijdelijk stopgezet: de rampplek is te onveilig voor zoek- en bergingswerk.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d