Menselijke resten meegenomen van rampplek

1 augustus 2014 om 15:58 door © 2014 ANP
Menselijke resten meegenomen van rampplek

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse en Australische experts zijn voor vrijdag klaar op de rampplek van Malaysia Airlines vlucht 17 in Oekraïne. Alle gevonden menselijke resten worden meegenomen. Dat heeft het repatriëringsteam bekendgemaakt. Het is niet bekend om hoeveel resten het gaat.

,,We zijn blij dat we ervoor kunnen zorgen dat deze stoffelijke overschotten nu naar Nederland vervoerd kunnen worden. We hopen dat dit voor de nabestaanden een troost zal zijn. Voor onze mensen is het een opluchting dat ze nu aan de slag zijn'', zegt Pieter-Jaap Aalbersberg, hoofd van de missie

De missie zat de afgelopen week in Donetsk, maar verhuist nu naar een andere plaats, Soledar. Die ligt ten noorden van Donetsk en ten noordwesten van de rampplek. ,,Charkov blijft de logistieke en facilitaire uitvalsbasis voor de missie'', laat de Nederlandse missie weten. Vanuit Charkov werden vorige week 227 doodskisten met stoffelijke overschotten naar Eindhoven gevlogen. Van daaruit ging een lange rouwstoet naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum, waar onderzoekers proberen de lichamen te identificeren. Dat is tot nu toe bij twee overschotten gelukt.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d