Grote twijfel aan 'enorme datadiefstal'

11 augustus 2014 om 10:41 door © 2014 ANP
Grote twijfel aan 'enorme datadiefstal'

DEN HAAG (ANP) - Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) zegt geen nadere informatie te hebben gekregen over de vermeende diefstal van miljarden account- en inloggegevens door een Russische hackersbende.

Vijf dagen na de melding van de diefstal van 4,5 miljard accountgegevens, gekoppeld aan 500 miljoen unieke e-mailadressen en 1,2 miljard unieke e-mailadres/wachtwoord-combinaties, is bij de cyberwaakhond van de overheid geen enkele melding binnengekomen. Evenmin hebben internationale zusterorganisaties iets vernomen.

Internetdeskundige Axel Arnbak van de Universiteit van Amsterdam uit grote twijfels over de vermeende diefstal. ,,Het lijkt op een storm in een glas water'', zegt hij.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d