Burgemeester Bloemendaal overleeft rel

1 augustus 2014 om 01:08 door © 2014 ANP
Burgemeester Bloemendaal overleeft rel

BLOEMENDAAL (ANP) - Burgemeester Ruud Nederveen van Bloemendaal kan op zijn post blijven. De VVD-burgemeester overleefde donderdagavond een spoeddebat met de gemeenteraad, die hem ter verantwoording had geroepen na een uitzending van EenVandaag afgelopen maandag. Nederveen werd daarin beticht van intimidatie, het monddood maken van de lokale pers en oplichting.

Na een debat van bijna 4 uur kwam donderdagavond laat een motie in stemming, waarmee een deel van de oppositie het ontslag van de burgemeester in gang wilde zetten door de Commissaris van de Koning in te schakelen op grond van een verstoorde relatie tussen burgemeester en gemeenteraad. Die motie werd met 10 tegen 6 stemmen verworpen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d