Brandweer na 80 uur klaar bij Gerkesklooster

1 augustus 2014 om 16:00 door © 2014 ANP
Brandweer na 80 uur klaar bij Gerkesklooster

GERKESKLOOSTER - De brandweer is vrijdagmiddag gestopt met blussen bij de melkfabriek van FrieslandCampina in Gerkesklooster. Een loods van de fabriek vatte dinsdagochtend vlam. Korpsen uit Friesland en Groningen waren 80 uur onafgebroken in de weer bij het bedrijfscomplex.

De brand was lastig onder controle te krijgen omdat die ook woedde achter de wanden en onder het dak. De loods, waarin kazen lagen opgeslagen, moet als verloren worden beschouwd. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de productieruimte ook opging in de vlammenzee.

Er moest lang worden nageblust, omdat er nog kleine brandhaarden in het pand woedden.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d