Vrouwen werken aan hun uiterlijk tijdens duels Oranje

3 juli 2014 om 08:59 door Marieke van der Voort
Vrouwen werken aan hun uiterlijk tijdens duels Oranje

Tijdens wedstrijden van het Nederlands elftal boeken vrouwen online volop behandelingen bij de kapper, massagesalon en nagelstylist. Dat blijkt uit onderzoek van Treatwell, de grootste boekingssite voor schoonheidsbehandelingen. Mannen blijven massaal weg van de site als Oranje speelt. Zodra het eerste fluitsignaal heeft geklonken, daalt het aantal mannelijke bezoeken zelfs tot nul.

Op de dagen dat Oranje speelt, neemt het aantal boekingen van vrouwen fors toe. Verdeeld over de dag stijgt het aantal vrouwelijke bezoekers in totaal met 15 procent. Tijdens de duels zelf wordt nagenoeg evenveel geboekt vergeleken met dezelfde tijdstippen op niet-wedstrijddagen. Als Oranje speelt, boeken mannen vooral 's ochtends vroeg en 's avonds laat. Het aantal mannelijke bezoekers daalt over de gehele dag genomen met 10 procent.

Medeoprichter Jan-Willem van Boeckel vindt het opvallend dat zo veel vrouwen tijdens Oranje schoonheidsbehandelingen boeken. "Misschien proberen zij juist op deze dagen de strijd aan te gaan met voetbal, in de hoop dat hun man ook nog aandacht aan hen schenkt", lacht hij. "Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat de meeste vrouwen, in tegenstelling tot mannen, niet puur op de wedstrijd gefocust zijn. Dan is het niet zo gek om even snel tussendoor een afspraak bij de kapper of massagesalon te maken."
 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d