Verdriet delen op stadhuizen

22 juli 2014 om 11:55 door Daniëlle Rijsdijk
Verdriet delen op stadhuizen

Rijnmond rouwt. De regio verloor bij de crash van vlucht MH17 elf inwoners. Een klap die hard aankomt. Gemeentehuizen, verenigingen en sportclubs hun deuren hebben massaal de deuren opengezet om het verdriet middels een krabbel, tekening of persoonlijke boodschap te delen.

Veel condoleanceregisters werden gisteren geopend. Zo ook in de gemeente Maassluis waar moeder Petra Langeveld en zoon Gary Slok woonachtig waren. "Er is veel animo voor. Het blijft doorlopen en er staan soms rijen mensen",weet woordvoerder Hjalmer Teunissen. Of er een stille tocht komt in Maassluis weet hij niet. "Alles gaat in overleg met de familie. Op dit moment is het nog te vroeg om het daarover te hebben."

Op voetbalclub Excelsior Maassluis waar Gary actief was af keeper staat het boek, dat voor de gelegenheid is neergelegd om boodschappen in te schrijven, haast vol. "We willen Gary's naam verbinden aan een activiteit op de club. Bijvoorbeeld aan de penaltybokaal of misschien aan de 'keeper van het jaar'- verkiezing. Zo kunnen we hem blijven herinneren", vertelt Arie van de Ende, bestuurder bij de club.

Burgemeester Arno Brok van Dordrecht riep gisteren op terughoudend te zijn en de privacy van de nabestaanden te respecteren. Ook in Dordrecht ligt een register. "Het is nog te vroeg om te zeggen hoeveel mensen er gebruik van zullen maken", laat woordvoerder Marc van Wijnen weten.

In het stadhuis aan de Coolsingel tekenden eveneens tientallen betrokkenen het condoleanceregister. "Nog zeker tot het eind van de week kunnen mensen er terecht," aldus een gemeentewoordvoerder. "Burgemeester Aboutaleb zal alle familie van de Rotterdamse slachtoffers een brief sturen om medeleven te betuigen."

Volkstuinvereniging Helpt Elkander in Rotterdam-Schiebroek hield afgelopen weekend al een bijeenkomst om de twee omgekomen leden van de vereniging te herdenken. Henk en Ineke Tournier waren vaste vrijwilligers van het complex. Het condoleanceregister van de vereniging wordt aan de familie overhandigd.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d