Trein met lichamen vliegramp in Charkov

22 juli 2014 om 10:48 door © 2014 ANP
Trein met lichamen vliegramp in Charkov

CHARKOV (ANP) - De trein met lichamen van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne is dinsdagmorgen aangekomen in Charkov. Dat bevestigde het ministerie van Buitenlandse Zaken. Maar de trein met de koelwagons rijdt nog door de stad en heeft zijn uiteindelijke bestemming nog niet bereikt, aldus een woordvoerder van het ministerie.

In de stad hebben Nederlandse experts een coördinatiecentrum voor de identificatie van de slachtoffers ingericht. Na technische en consulaire handelingen zullen de lichamen in een vliegtuig van het ministerie van Defensie worden overgevlogen naar ons land om hier te worden geïdentificeerd.

In de Boeing 777 van Malaysia Airlines zaten 298 inzittenden. Het toestel werd toen het boven het oosten van Oekraïne vloog zeer waarschijnlijk neergeschoten met een raket. Wie hiervoor verantwoordelijk is, staat nog niet vast. Amerikaanse ministers beschuldigen de separatisten, maar die ontkennen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d