Timmermans krijgt lof voor VN-speech

22 juli 2014 om 11:08 door © 2014 ANP
Timmermans krijgt lof voor VN-speech

NEW YORK (ANP) - Indrukwekkend, krachtig, zeer persoonlijk en hartstochtelijk. In die termen is de speech ontvangen die minister Frans Timmermans hield bij de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Op sociale media krijgt de bewindsman van Buitenlandse Zaken erg veel lof en ook Nederlandse media zijn onder de indruk.

Timmermans sprak herhaaldelijk over de waardigheid van de slachtoffers en hun treurende familieleden. Ook memoreerde hij voor de VN hoe wellicht de laatste momenten van de 298 inzittenden moeten zijn geweest. ,,Hebben ze de hand van hun geliefde vastgepakt, hebben ze hun kinderen dicht tegen zich aan gehouden, hebben ze elkaar in de ogen gekeken, een laatste keer, in een vaarwel zonder woorden? We zullen het nooit weten.''

De vele reacties op Twitter en in Nederlandse media op die persoonlijke invalshoek zijn vooral positief. ,,Historisch'', ,,sterk'', ,,gepassioneerd'' ,,hartstochtelijk'' en ,,into the heart'' wordt gezegd. Ook worden veel beelden van eerdere speeches van de minister gedeeld.

De Amerikaanse ambassadeur in Nederland, Timothy Broas, stelde op Twitter dat hij ,,diep bewogen'' was door de tekst.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d