Stagiairs China ingezet als goedkope werklui

3 juli 2014 om 10:15 door © 2014 ANP
Stagiairs China ingezet als goedkope werklui

DEN HAAG (ANP) - Bij een controle zijn in twee kwekerijen en een geitenhouderij zeven Chinese stagiairs aangetroffen, die vermoedelijk zijn ingezet als goedkope arbeidskrachten. Een woordvoerder van de Inspectie SZW liet donderdag weten dat de studenten elke dag hetzelfde werk moesten doen, waaronder het plukken van paprika’s. De in de stageplannen benoemde leerdoelen werden niet uitgevoerd.

De Inspectie SZW, de Belastingdienst en de IND voerden gezamenlijk de controles bij de bedrijven uit, nadat signalen waren binnengekomen over de inzet van de jongens en meisjes als goedkope arbeidskrachten. De Inspectie SZW liet zich niet uit over de regio's waarin de kwekerijen en de geitenhouderij zijn gevestigd.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d