Rotterdam neemt afscheid van geliefde Jenny en Popo

22 juli 2014 om 08:43 door Gast
Rotterdam neemt afscheid van geliefde Jenny en Popo

Terwijl de hemel langzaam begint te huilen, zetten ruim duizend in het wit geklede mensen zich in beweging voor een stille tocht dwars door hartje Rotterdam. Onder aanvoering van burgemeester Aboutaleb en kok Herman den Blijker loopt de stoet richting Asian Glories, waarvan het eigenaarsechtpaar Jenny Loh en Popo Fan bij de vliegramp in de Oekraine omkwam. Veel mensen komen om de twee de laatste eer te bewijzen, maar ook om zoon Kevin een hart onder de riem te steken die in één klap zijn ouders en oma verloor.

's Middags is de sfeer bij het restaurant bedrukt. Zo'n 150 mensen willen daar een bericht achterlaten in het condoleanceboek. Bij de één een lach op het gezicht, bij de ander een traan. Een traan om het vreselijke nieuws dat tot velen nog niet echt doordringt, een lach omdat: "Jenny dan weer eens stiekem een slokje van mijn champagne nam",vertelt Angelique Levels. De Rotterdamse at vorige week maandag nog bij Asian Glories. "Jenny en Popo zouden de catering voor onze housewarming komen doen. Na de vakantie bel ik je, zei ze nog voordat ze donderdag vertrok. Ze keken erg uit naar de vakantie."

Zoon Damian (16) staat naast Angelique. "Het is heel onwerkelijk." De jongen kijkt vol ongeloof naar de zaak waar de gastvrouw vorige week nog de deur uit stapte om naar zijn nieuwe scooter te kijken. "Jenny plaagde Damian altijd. 'Wat ben je toch groot geworden, knul', zei ze dan. Wij komen hier al sinds zijn geboorte," vertelt Angelique. Net als Levels heeft iedereen persoonlijke herinneringen aan het stel. "Zij waren het best bewaarde geheim van Rotterdam. Jenny had een geweldige humor, Popo was een culinaire ster. Hun eendgerechten waren de beste. Elke keer nam ik me voor iets anders van de kaart te nemen, elke keer kwam ik op hetzelfde uit", vertelt Maarten Loupman.

Ook Herman den Blijker is aanwezig. Als professional, maar zeker ook als goede vriend van de familie. "Het is net alsof ze nog steeds binnen zitten. Jenny was er altijd. Ze was er gewoon altijd. En dat zei ze weer: Herman je bent te dik. Je hebt azijn nodig." Den Blijker lacht als zijn gedachten een loopje met hem nemen. "Als je daar een uur had gezeten, dan was het altijd net alsof je een week op vakantie was geweest. Iedereen is er nu voor hun zoon, Kevin. Als hij hulp nodig heeft dan helpen alle koks hem. Iedereen gunt het hem ook gewoon."

Topkok François Geurds sluit zich 's avonds bij de stille tocht aan bij die woorden. "We begeleiden Kevin sinds donderdag en dat blijven we doen. Hij is enorm sterk, een kracht die zijn ouders ook hadden. We laten hem nooit, nooit vallen." De grote opkomst bij de stille tocht doet hem goed. "Je ziet hoe geliefd ze waren." Het laatste stuk van de tocht sluit zoon Kevin, ondersteund door Aboutaleb en Den Blijker, zich aan bij de stoet. Tiny Boers legt bloemen voor de ingang. "Het is zo knap van Kevin. Wij treuren om het verlies, en de hemel treurt met ons mee."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d