Parkeren op kenteken lijkt snel te wennen

21 juli 2014 om 09:35 door Job Halkes
Parkeren op kenteken lijkt snel te wennen

Rotterdammers lijken snel te wennen aan het kentekenparkeren. Uit gegevens die Metro heeft opgevraagd bij de gemeente blijkt dat in het proefgebied in het Oude Noorden ruim tien procent minder boetes zijn uitgeschreven het eerste halfjaar. Verder stijgt het aantal 06-parkeerders en slaat de nieuwe bezoekersregeling aan.

Tegenover de positieve cijfers staan enkele honderden telefoontjes met vragen en klachten. "Toch vinden wij het een goed resultaat," aldus Fred Marree van Stadsbeheer. "Met het kentekenparkeren willen we het ook makkelijker maken voor de burger. Er zitten hier en daar nog wat haakjes en ogen aan de software, maar dat wordt opgelost." De komende maanden wordt het kentekenparkeren verder uitgerold over de stad. Vanaf vandaag is Kralingen-Crooswijk aan de beurt, daarna volgt het centrum. "Dat is best spannend, want dat is het drukste parkeergebied."

In het Oude Noorden is het kentekenparkeren inmiddels de gewoonste zaak van de wereld. Sinds vorig jaar september moeten bewoners en bezoekers bij het betalen hun kenteken invoeren. "Het werkt eigenlijk prima, alleen moet je vooral in de wijken de automaat goed zoeken", vertelt bewoonster Karin Stee. "Maar met bezoek gaat het nu makkelijk. Je vult op internet het kenteken in en klaar. Vroeger moest je bezoek dan nog met een kaart naar de automaat." Volgens Marree slaat de nieuwe bezoekersregeling inderdaad goed aan. "Ruim 90 procent regelt het via internet of per sms. Dat is ver boven onze verwachting." Binnenkort gaat de nieuwe bezoekersregeling ook op Zuid van start.

Ook de winkeliers in de Zwart Janstraat zijn inmiddels gewend, al verdenken sommige winkeliers toezichthouders er van nu fanatieker te schrijven. Iets wat niet uit de cijfers blijkt, want in het gebied werden in de eerste twee kwartalen van 2013 5.118 boetes uitgeschreven tegenover 4.599 dit jaar. "Dat kan te maken hebben met de coulance van onze zijde", aldus Marree. "We zijn niet als een blind paard bonnen gaan schrijven."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d