Nederland wint slag tegen Europese Commissie

3 juli 2014 om 10:45 door © 2014 ANP
Nederland wint slag tegen Europese Commissie

LUXEMBURG (ANP) - Nederland heeft een belangrijke slag gewonnen van de Europese Commissie. Het Europees Hof van Justitie heeft donderdag Nederland gelijk gegeven in zijn verzet tegen het terugvorderen van agrarische steun.

De zaak draait om bijna 29 miljoen euro aan steun aan producenten van aardappelzetmeel die Nederland tussen 2003 en 2008 uitgaf. Volgens Brussel zou Nederland onvoldoende controle hebben uitgevoerd op het geld. Daarom vorderde Brussel het bedrag terug. Nederland ging hierop naar het EU-Hof.

De rechter geeft Nederland nu gelijk. Volgens het hof in eerste aanleg heeft de Europese Commissie haar besluit van destijds onvoldoende onderbouwd en Nederland te weinig ruimte gegeven zijn positie kenbaar te maken. Er kan nog beroep worden aangetekend.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d