Na crash houdt Nederland 'alle opties open'

22 juli 2014 om 10:19 door © 2014 ANP
Na crash houdt Nederland 'alle opties open'

BRUSSEL (ANP) - Voor Nederland liggen alle opties op tafel, ook economische sancties. Sinds afgelopen donderdag is er nogal wat veranderd. Nederland wil dat de Europese Unie eensgezind en krachtig stelling neemt tegen de onrust in het oosten van Oekraïne en tegen het feit dat Rusland echt te weinig doet om afstand te nemen van de pro-Russische separatisten daar.

Dat zei minister Frans Timmermans dinsdag in Brussel voor overleg met zijn collega's over de crisis in Oekraïne, die nog eens verergerd is door het neerhalen van een passagiersvliegtuig boven het land. ,,Dit gaat niet meer over economie en handel. Dit gaat over veiligheid en gerechtigheid voor bijna 200 Nederlanders die op een gruwelijke manier aan hun einde zijn gekomen.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d