Meeste asielzoekers sinds 2001

22 juli 2014 om 09:57 door © 2014 ANP
Meeste asielzoekers sinds 2001

RIJSWIJK (ANP) - Het aantal asielzoekers in Nederland is in de eerste helft van dit jaar verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In totaal kwamen er ruim 12.000 asielzoekers naar Nederland, het hoogste aantal sinds het eerste halfjaar van 2001. Vooral uit Syrië en Eritrea kwamen het afgelopen halfjaar veel meer asielzoekers dan vorig jaar.

In juni is het aantal asielzoekers uit Eritrea alweer sterk gedaald ten opzichte van april en mei. In eerdere jaren waren Somalië, Irak en Afghanistan de belangrijkste herkomstlanden.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d