Maleisische experts kunnen niet bij lichamen

22 juli 2014 om 13:02 door © 2014 ANP
Maleisische experts kunnen niet bij lichamen

CHARKOV (ANP) - Op het goederenstation Balasjkova in Charkov doen zich chaotische taferelen voor rond de ontvangst van de lichamen van de vliegramp in het oosten van Oekraïne. Meer dan de helft van de Maleisische experts mogen de loods niet in waar de wagons worden leeggehaald. De ruimte zou te klein zijn.

Ook verscheidene Australische functionarissen mochten van de regionale autoriteiten het pand niet in. Waarnemers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) proberen via het kantoor van premier Arseni Jatsenjoek alsnog toestemming te krijgen.

Slechts een van de vier bussen met waarnemers en experts kregen toegang tot het terrein, aldus een verslaggever van de Australische krant Sydney Morning Herald. De Australische ambassadrice in Oekraïne zou wel binnen zijn. De lichamen zullen worden overgevlogen naar Nederland waar ze zullen worden geïdentificeerd. Daarvoor is ook een team van forensisch experts uit Australië in Nederland, meldt de krant.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d