Geen zorgen om buurt na liquidatie

14 juli 2014 om 09:55 door emma annaert
Geen zorgen om buurt na liquidatie

Vol ongeloof stonden bewoners van de Conradstraat gistermiddag met elkaar te praten over de gebeurtenissen van de vorige nacht. Toen werd om 01.45 uur een 30-jarige man doodgeschoten op een parkeerplaats in de straat. De meeste bewoners hebben de schoten niet eens gehoord.

"Ik was zaterdagnacht tv aan het kijken en mijn twee hondjes renden plotseling naar het raam", zegt een bewoonster van de straat. Haar balkon kijkt uit op de parkeerplaats waar geschoten is. "Dat doen de honden wel vaker als ze iets horen, dus ik vond dat niet vreemd. Maar toen ik 's morgens mijn rolluiken open deed, schrok ik enorm: overal zag ik politie en mannen in witte pakken. Dat heb ik hier nog nooit eerder gezien. Ik vind het echt bizar dat ik niks heb gehoord."

Haar buurman keek nog wat tv, toen hij zeven doffe knallen hoorde. "Ik dacht in de eerste instantie dat het de uitlaat van een auto was. Toen er vijf minuten later sirenes klonken, ben ik toch maar uit het raam gaan kijken." De man zag glas van een autoruit liggen op de parkeerplaats, maar het slachtoffer heeft hij niet gezien. "Die lag tussen twee auto's in. Na ongeveer drie kwartier zag ik dat de ambulancemedewerkers een wit laken tevoorschijn haalden. Toen besefte ik dat ze al die tijd aan het reanimeren waren." Volgens de man is er nooit narigheid in de straat. "Er hangen weleens wat jongeren op het pleintje voor mijn huis, maar die jongens geven geen overlast."

Verderop in de straat staan drie mannen, die al tientallen jaren in de Conradstraat wonen, met elkaar te praten over het incident. "Ik was 's nachts na de laatste WK-wedstrijd van Oranje nog even een wijntje aan het drinken, maar ik heb geen schoten gehoord op straat", zegt de één, die hier al 40 jaar met veel plezier woont. "Ik vind het opmerkelijk dat er in deze buurt een liquidatie plaatsvindt. De meeste straten, waaronder deze, hebben eenrichtingsverkeer. Je kunt hier dus niet snel wegrijden met een auto." Zijn buurman kreeg gisterochtend een sms vanaf Curaçao. "Familieleden die daar wonen, hadden gelezen dat er een schietpartij was geweest, maar ik wist nog van niks." De mannen hebben weleens wat overlast van dronken mensen die uit café Roest komen, maar onveilig voelen ze zich niet.

Daarover is iedereen het eens. De buurt verwacht dat dit een eenmalig incident is geweest. Zo denkt de man die de schoten heeft gehoord ook. "Ik geloof niet dat Oost verandert in het Wilde Westen."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d