Foto's: Nijmeegse Vierdaagse dag 1

15 juli 2014 om 08:49 door Jurgen van der Hoeven

De 98ste Vierdaagse van Nijmegen is dinsdagochtend van start gegaan. Dinsdagmorgen om 4 uur loste marsleider Johan Willemstein samen met een van de hoofdsponsoren het startschot voor degenen die vier dagen een afstand van 50 kilometer gaan afleggen. In totaal doen 43.013 wandelaars mee aan deze editie van de Vierdaagse.

De eerste wandeldag voert door de Betuwe. Het parcours eindigt met de beruchte dijk langs de Waal. Op deze dijk zonder bomen vielen tientallen lopers flauw door de brandende hitte tijdens de Vierdaagse van 2006. Twee lopers bezweken die dag, waarna de Vierdaagse werd afgelast. Voor dinsdag wordt geen extreme hitte verwacht. Mocht de temperatuur aan het eind van de week boven de 30 graden uitkomen, dan bekijkt de Vierdaagse-organisatie of er maatregelen nodig zijn.

De Vierdaagselopers zijn op de Wedren in Nijmegen traditiegetrouw uitgezwaaid door vele feestvierders die daarmee hun stapavond in de binnenstad afsluiten.

In de loop van de dag zullen er meer foto's worden geplaatst.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d