'Beveiliging vluchten naar VS al erg goed'

3 juli 2014 om 10:12 door © 2014 ANP
'Beveiliging vluchten naar VS al erg goed'

DEN HAAG (ANP) - De beveiliging van vluchten van Schiphol naar bestemmingen in de Verenigde Staten is al erg goed. Dat zegt een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) donderdag in reactie op het verzoek van de Amerikanen, om verscherpte veiligheidsmaatregelen op luchthavens waarvandaan rechtstreekse vluchten naar de VS vertrekken.

Dat het Amerikaanse verzoek ook aan Nederland is gedaan, kan de woordvoerder niet bevestigen. Wel geeft hij aan dat Nederland constant met andere landen contact heeft over de veiligheidssituatie en ontwikkeling daarvan. Uit veiligheidsoverwegingen kan de NCTV daar inhoudelijk niets over zeggen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d