Amsterdam moet vergunning Sinterklaasintocht herzien

3 juli 2014 om 10:28 door D. van Aken
Amsterdam moet vergunning Sinterklaasintocht herzien

De gemeente Amsterdam moet een nieuw besluit nemen over de vergunning voor de Sinterklaasintocht van vorig jaar. Volgens de rechter leidt Zwarte Piet inderdaad tot een negatieve stereotypering van de zwarte mens. De burgemeester heeft bij het verstrekken van de vergunning niet alle belangen van de tegenstanders van Zwarte Piet goed afgewogen, zo oordeelde de rechter donderdag.

Volgens de rechter is niet gebleken dat er bij de intocht van Sinterklaas sprake was van discriminatie. Burgemeester Eberhard van der Laan moet opnieuw afwegen of negatieve stereotypering van zwarte mensen zwaarder weegt dan de traditie van de jaarlijkse intocht.

Amsterdam moet binnen zes weken opnieuw een besluit nemen of het toestaan van de intocht van Sinterklaas in 2013 wel voldoende gegrond was.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d