Ahoy WK-walhalla voor BMX'ers

22 juli 2014 om 11:52 door Linda Oudendijk
Ahoy WK-walhalla voor BMX'ers

Ahoy Rotterdam is vanaf morgen het podium van de BMX Wereldkampioenschappen. Ruim 2800 deelnemers uit 46 landen zullen de komende dagen tegen elkaar strijden, waaronder de Olympische bronzen medaillewinnares Laura Smulders.

Aan de baan van 325 meter, mede-ontworpen door voormalig professional en adviseur - BMX'er Sander Bisseling, wordt de laatste hand gelegd. Toernooidirecteur Eric Kersten is ontzettend trots. "We zijn hier al drie jaar mee bezig en in januari hebben we na verschillende varianten pas de goedkeuring voor de baan ontvangen."

Volgens Bisseling is een WK in eigen land heel speciaal. "Als rijder heb je veel meer publiek achter je staan zoals familie, vrienden en dat is een extra motivatie om nog beter te presteren." En dat weet hij als geen ander met zijn ervaring op twee WK's. Bisseling heeft hoge verwachtingen van de Nederlandse deelnemers als Laura Smulders, Twan van Gendt, Raymon van der Biezen en Jelle van Gorkom. "Nederland kan hier zeker finales rijden en misschien met medailles naar huis gaan." Hij verklapt ook nog dat de deelnemers uit eigen land een voordeeltje hebben. "De eerste bulten zijn in sportcomplex Papendal nagebouwd, dus daar hebben ze op kunnen oefenen."

"Naast de wedstrijden kunnen bezoekers een kijkje nemen in het BMX-museum, waar de evolutie van de sport is weergegeven," vertelt Kersten. "En we hebben een film gemaakt waarin BMX van begin tot nu in beeld is gebracht. Verder kun je de expo bezoeken waar optredens plaatsvinden en testritjes gemaakt kunnen worden op de kleine fietsjes."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d