Politie: man Steenwijk leek gekalmeerd

12 mei 2014 om 12:55 door © 2014 ANP
Politie: man Steenwijk leek gekalmeerd

STEENWIJK (ANP) - Met een 33-jarige man uit Steenwijk die zondagmorgen vroeg zijn vrouw om het leven bracht, is zaterdagavond urenlang gesproken door politie en hulpverleners. Toen hij aan het eind van dat gesprek een huisverbod voor tien dagen kreeg opgelegd, was er geen enkel signaal meer dat hij 'iets in de richting van geweld' wilde ondernemen. Iedereen was 'verbaasd en ontsteld' dat hij dat toch heeft gedaan.

Dat zei een woordvoerder van de politie maandag over het drama dat zich aan de Burgemeester Voetelinklaan in Steenwijk heeft afgespeeld. Na het gesprek met de man is de politie bij zijn 33-jarige vrouw in haar woning geweest om de zaak te bespreken. Niemand verwachtte dat de man daar ook weer in de buurt zou zijn, zegt de politie.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d