Laatste F-16-eenheid naar Afghanistan

1 mei 2014 om 15:02 door © 2014 ANP
Laatste F-16-eenheid naar Afghanistan

DEN HAAG (ANP) - Ruim twaalf jaar vlogen Nederlandse F-16-gevechtsvliegtuigen boven Afghanistan om grondtroepen te ondersteunen. In juli komt er een einde aan die inzet in het Centraal-Aziatische land. Zondag vertrekt de laatste eenheid naar de noordelijke stad Mazar-e-Sharif, waar 4 F-16’s zijn gestationeerd.

Veel van de ongeveer 100 militairen van dit 26e detachement werken op vliegbasis Leeuwarden, meldde Defensie donderdag. De jachtvliegtuigen opereren sinds november 2011 vanuit Mazar-e-Sharif. Eerder vlogen ze vanaf Kandahar in het zuiden van het land. Ook zijn ze actief geweest vanuit de Afghaanse hoofdstad Kabul en vanuit Kirgizië.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d