Bloemencorso trok weer veel toeschouwers

3 mei 2014 om 22:13 door © 2014 ANP
Bloemencorso trok weer veel toeschouwers

HAARLEM (ANP) - Het 67e Bloemencorso van de Bollenstreek is succesvol verlopen. De 58 wagens, waaronder 16 grote praalwagens, zijn zonder problemen aangekomen in Haarlem, zo heeft Wilma van Velzen van de organisatie zaterdagavond laten weten.

,,Het was het spannendste corso ooit", aldus Van Velzen. Het leek er lange tijd op dat er helemaal geen hyacinten zouden zijn om de wagens te versieren, omdat de hyacinten door de warme start van de lente al waren uitgebloeid. Maar een kweker in Den Helder, die dit voorjaar laat was met planten, kon toch nog hyacinten leveren.

Het bloemenspektakel trok veel belangstelling. Naar schatting stonden er tussen de 800.000 en 1 miljoen mensen langs de route.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d