Bloedzuiger-therapie in opmars in ons land

1 mei 2014 om 09:00 door Bianca Brasser
Bloedzuiger-therapie in opmars in ons land

Drieduizend medische behandelingen met bloedzuigers voert arts en medisch specialist Aislou Gilazowa per jaar uit in ons land. Dat gebeurt in het door haar opgerichte Medisch Centrum Hirudo in Zaandam. Tot vandaag het enige behandelcentrum voor uitsluitend bloedzuigertherapie in ons land, maar om aan de toenemende vraag naar deze alternatieve geneeswijze te kunnen voldoen opent Gilazowa vandaag een tweede centrum in Den Haag. "Mensen reizen vanuit Zeeland naar Zaandam om behandeld te worden met medicinale bloedzuigers", zegt de arts. "Nu kunnen patiënten ook in Den Haag terecht voor bloedzuigertherapie."

Gilazowa behandelt voornamelijk patiënten die te kampen hebben met chronische hoofdpijn, rugpijn, RSI en reuma. "Bloedzuigers zijn een soort microbiologische farmaceutische fabriekjes. In het speeksel zitten meer dan honderd bioactieve stoffen met verschillende werkingen, zoals antistolling, bloedverdunner, pijnstiller, ontstekingsremmer en bloedzuivering", legt Gilazowa uit. "Patiënten slikken vaak pillen die slechts gericht zijn op pijnbestrijding. De bloedzuigertherapie is juist gericht op duurzame vermindering van de pijn en zelfs volledig herstel."

Iets wat de 54-jarige Reginald van de Veen zich tot een paar jaar geleden niet kon voorstellen. Vanaf zijn achtste kreeg hij bijna dagelijks last van zware migraineaanvallen en aangezichtspijn. "Veertig jaar lang heb ik van alles geprobeerd", zegt Van de Veen. "Van schoktherapieën, tot emmers vol pillen en diëten. Niets verminderde de pijn." Zeven jaar geleden hoorde hij voor het eerst over bloedzuigertherapie. Na wat eigen research kwam hij in Zaandam terecht. "In het begin was ik sceptisch, maar ik dacht: ik heb zoveel geprobeerd, dit kan er ook wel bij."

En dus werden op de nek van Van de Veen twee uur lang zes bloedzuigers losgelaten. "Na een kleine drie maanden nam het aantal migraineaanvallen af en ook de pijn werd minder. Na twee jaar was de pijn nagenoeg verdwenen." Inmiddels gaat Van de Veen naar eigen zeggen vrijwel pijnloos door het leven zonder het gebruik van pillen. "Vier keer in het jaar onderga ik nog een bloedzuigerbehandeling, maar alle medicijnen zijn de deur uit. Een wonder."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d