Van Klacht Naar Pluim? Samsung verlost Bastiaan wél uit lijden

11 april 2014 om 09:08 door Ton Broekhuisen
Van Klacht Naar Pluim? Samsung verlost Bastiaan wél uit lijden

Case
Op 31 oktober 2013 koopt Bastiaan Claassens (Beek, Limburg) via de webshop van Redcoon Benelux een Samsung Galaxy Note 10.1, versie 2014. Bastiaan kiest bewust voor een duurder model. Voor zijn werk kan hij niet buiten een betrouwbaar tablet. Redcoon.nl bezorgt de bestelling mooi op tijd. Helaas blijkt het tablet te kampen met pixel gerelateerde problemen. Teleurgesteld meldt Bastiaan dat meteen bij redcoon.nl. Hij krijgt te horen dat zijn tablet gerepareerd moet worden. Reparatietijd: 3 à 4 weken. Omdat Bastiaan zijn oude iPad inmiddels heeft verkocht, en hij niet zonder tablet kan, wacht hij tot de kerstvakantie. Op 22 december 2013 stuurt hij zijn haperende Samsung tablet ter reparatie naar redcoon.nl.

Ondanks veel mailtjes en telefoontjes met het verzoek tempo met de reparatie te maken, krijgt hij zijn tablet pas op 19 februari 2014 retour. Tot zijn verbijstering blijkt het tablet nog steeds defect.

Traject klacht
Van redcoon.nl moet Bastiaan zijn tablet wederom ter reparatie aanbieden. Reparatietijd: 3 à 4 weken. Op 13 maart 2014 krijgt Bastiaan zijn tablet retour. Maar onveranderd: defect. Redcoon.nl biedt hem wederom slechts één optie: tablet opsturen ter reparatie.

Waarna Bastiaan zo ongeveer ontploft. En deze rubriek inschakelt. Contact met redcoon.nl levert ook deze rubriek niets op. Redcoon.nl verschuilt zich krampachtig achter de reparatieprocedure. Pas na drie keer repareren, valt er (wellicht) te praten. Dat een klant dan al mentaal op apegapen ligt, speelt kennelijk geen rol.

Een hotline met Samsung levert wél resultaat op. Afgelopen woensdag stuurde Samsung Bastiaan een splinternieuwe Galaxy Note 10.1. Missie geslaagd!

Reactie Samsung
“Graag bieden wij de heer Claassens onze welgemeende excuses aan voor de manier waarop zijn klacht is behandeld. Wij begrijpen dat het voor de heer Claassens vervelend is dat hij lang geen gebruik heeft kunnen maken van zijn Galaxy Note 10.1. Daarom ontvangt hij van ons een nieuw exemplaar, met een bijbehorende cover ter compensatie.”

Juryrapport
Redcoon.nl toonde weinig empathie in deze case. Gelukkig bleek Samsung wél bereid mee te denken. Dat is zonder meer een Pluim waard.

Spotlights op jouw klacht?
Wil je ook spotlights op je klacht? Mail dan naar: ton@tonbroek.nl
 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d