"Stad aan het ontbijt krijgen"

22 april 2014 om 09:39 door Trevor Wagener
"Stad aan het ontbijt krijgen"

Waar je in andere wereldsteden in alle vroegte lekker kunt ontbijten op zo'n beetje iedere straathoek, is dat in Rotterdam zeker nog niet het geval. Maar met het openen van De Ontbijtbar aan het Kruisplein komt daar verandering in. Met 'verse en unieke' producten hopen de initiatiefnemers te scoren in de ochtend.

Onder grote belangstelling zwaaiden de deuren van de zaak, op een steenworp afstand van het nieuwe Rotterdam Centraal, gisteren open. Chef-kok Marnix Benschop en medebedenkster Nikki van Dijk onthaalde de eerste gasten onder meer met ontbijtklassiekers als American Pancakes en Eggs Benedict. Het menu is samengesteld door Benschop. De kracht daarvan is volgens hem dat het simpel is in combinatie met veel receptenkennis. "Wij bereiden ontbijtjes die we zelf ook graag eten, want alleen dan kook je met passie." Hij benadrukt dat het aanbod van De Ontbijtbar honderd procent natuurlijk wordt bereid en nagenoeg uniek is. "Wat wij serveren is niet of nauwelijks in de stad te verkrijgen."

Dat De Ontbijtbar zo snel van de grond is gekomen is volgens Van Dijk te danken aan de producenten van al dat lekkers. "Zij hebben ons geholpen om hier in te trekken en daarnaast bieden wij ook hun producten aan." Voor Rotterdammers met honger in de ochtend is de locatie ideaal, legt ze uit. "We zitten naast het Centraal Station en tussen de Kruiskade en Schouwburgplein in. Centraler kan bijna niet."

Volgens Van Dijk ontbrak het in Rotterdam aan een goede ontbijtgelegenheid als deze. "De mensen gaan wel de deur uit voor hun avondeten en hun lunch, maar minder snel voor hun ontbijt." Wie geen tijd heeft om rustig te eten, kan het ontbijt ook laten inpakken en meenemen. Overigens is de bar tijdelijk. Over vier maanden moet het pand weer leeg zijn, al hoopt Van Dijk stiekem dat dat niet het geval is. "Onze intentie is om te blijven, al dan niet op een andere locatie. Maar we willen vooral kijken of er een daadwerkelijke markt is voor het ontbijt."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d