Oud-bankier doodde vrouw, dochter en zichzelf

7 april 2014 om 18:45 door © 2014 ANP
Oud-bankier doodde vrouw, dochter en zichzelf

LAREN (ANP) - Oud-bankier Jan Peter Schmittmann (57) heeft zaterdag zijn 57-jarige vrouw en zijn 22-jarige dochter in hun villa in Laren om het leven gebracht en daarna de hand aan zichzelf geslagen. Dat heeft de politie maandagavond bekendgemaakt. In de woning aan het Hoog Hoefloo is een afscheidsbrief gevonden.

De familie wist dat de man aan 'ernstige depressiviteit' leed, maar kan niet bevatten dat hij dit heeft gedaan, staat in een verklaring die zij naar buiten bracht. ,,We zijn diep geschokt en verslagen door dit onvoorstelbare nieuws. Onze eerste zorg is nu de ondersteuning van de andere dochter van het gezin bij het verwerken van dit onbeschrijflijke verdriet'', aldus de familie. De oudste dochter (25) was zaterdagmorgen niet thuis. De vader zou kort voor zijn daad nog een sms-bericht aan een vriend hebben gestuurd, waarin hij vroeg om zorg voor zijn oudste dochter.

De politie vond de drie lichamen in de villa, nadat een bekende alarm had geslagen. Forensisch rechercheurs zochten de hele dag naar sporen en hebben familie en vrienden gehoord. Zondag is sectie op de drie lichamen verricht, om uit te sluiten dat zij op een andere manier om het leven zijn gekomen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d