Foto's: Zweedse koning op bezoek bij koning Willem-Alexander en koningin Maxima

4 april 2014 om 15:50 door ANP

Koning Willem-Alexander heeft de loftrompet gestoken over de Zweedse toewijding aan innovatie. "Zweden staan altijd open voor nieuwe ideeën, ongeacht hoe goed ze al doen", prees de koning tijdens een seminar in Amsterdam van de Zweedse Kamer van Koophandel de Zweedse drang tot innovatie. "Het is de Zweedse manier van leven", aldus Willem-Alexander. "Dat maakt Zweden ook zo inspirerend."

De bijeenkomst met vertegenwoordigers van het Nederlandse en Zweedse bedrijfsleven en onderzoekscentra werd ook bijgewoond door de Zweedse koning Carl XVI Gustaf. Die werd vrijdagmiddag samen met koningin Silvia bij het Koninklijk Paleis op de Dam verwelkomd, aan het begin van een tweedaags bezoek.

Aanleiding voor de koninklijke visite is de viering van de 400e verjaardag van het aangaan van diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Zweden. Motto van de viering is dat 'Nederlanders en Zweden voor elkaar gemaakt zijn'. "Wij vullen elkaar aan", aldus koning Willem-Alexander. Zaterdag krijgen beide koningen ook een jubileumboek met dat thema aangeboden bij een bezoek aan het Rijksmuseum.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d