Foto's: demonstratie Chinese koks in Den Haag met Aziatische hapjes

1 april 2014 om 15:14 door D. van Aken

Chinese koks hebben dinsdag gedemonstreerd bij de Tweede Kamer in Den Haag tegen de veranderde wetgeving omtrent de tewerkstellingsvergunningen (TWV) waardoor het bijna onmogelijk is geworden om Aziatische koks naar Nederland te halen.

Door de regeling kampen Chinese horeca-ondernemers met een gebrek aan koks die de Aziatische keuken beheersen. Ongeveer 800 koks dreigen Nederland uit te worden gezet, omdat hun tewerkstellingsvergunning eindigt. De demonstratie is georganiseerd door Koninklijke Horeca Nederland.

De demonstranten bereiden Aziatische hapjes voor Tweede Kamerleden. Zij kunnen langs het lopend buffet om te proeven. Op woensdag beslist de Tweede Kamer over een motie die minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) oproept vergunningen te verlenen aan koks uit Azië.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d